Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:33, 21. 2. 2015.

| Sport

Mega Leks prvi finalista Kupa Koraća

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
miljenovic-i-musli.jpg
foto: Vanja Keser

Prvi finalista Kupa Radivoja Koraća za 2015. godinu, turnira koji se igra u Nišu, jeste ekipa Mega Leksa nakon trijumfa nad ekipom Vršca Swissliona rezultatom 85:66 (27:22, 18:15, 25:6, 15:23).

DSC-7627 foto: Vanja Keser

Drugu godinu za redom ekipa Dejana Milojevića boriće se za "Žućkovu levicu". Fizičku premoć na centarskim pozicijama ekipa iz Sremske Mitrovice vešto je eksploatisala tokom celog meča i furioznom trećom deonicom slomila Vrščane.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Rade Zagorac sa 17 poena, a po 14 su ubacili Nenad Miljenović i Nemanja Krstić. U ekipi Vršac Swisslion Nikola Tomašević je ubacio 14, a Dejan Davidovac 12.

DSC-7579 foto: Vanja Keser

Osokoljeni podvigom u četvrtfinalu Kupa bez imalo respekta Vrščani su otvorili polufinalni duel. Preko Davidovca i Apića sjajno su otvorili meč, sa druge parirali su im Miljenović i Kešelj. Obe ekipe meč su otvorile šuterski veoma potentno. Poenima Dimića vršački prvoligaš vodio je 17:13 u 4. minutu utakmice.

Preko Miljenovića, Zagorca i Jokića izabranici Dejana Milojevića brzo hvataju priključak i serijom 12:0 preuzimaju kontrolu nad ovim okršajem – 25:17. Međutim, Tomašević i Davidovca održavaju svoj tim u igri, pa je posle 10 minuta igre rezultat glasio 27:22 za tim iz Sremske Mitrovice.

DSC-7585 foto: Vanja Keser

"X faktor" u redovima Mega Leksa bio je Nemanja Krstić koji sa 8 poena sredinom druge deonice bio jedan od zaslužnijih za prednost od 12 razlike u 13. minutu (36:24). Visinska inferiornost i kraća rotacija bili su glavni razlozi za neuspešno pariranje Vršac Swisslion-a u prvom poluvremenu.

Kao i u četvrtfinalnom meču abaligaš iz Srema odlično je koristio centarsku nadmoć i održavao rezultatski plus od desetak poena. Pokušavali su formalni domaćini da trojkama „razbiju“ prepoznatljivu zonu Mege, ali ih šut nije služio kao u meču protiv Metalca.

DSC-7566 foto: Vanja Keser

Poenima sa penala Davidovca, Vrščani su na poluvreme otišli sa prihvatljivim minusom od 8 poena (45:37).

Kvalitet jedne od najtalentovanijih ekipa na ovim prostorima posebno je došao da izražaja u trećem kvartalu, kada je i prelomljen meč i rešeno pitanje pobednika.

Miljenović je malo asistirao, malo pogađao, pridružio mi se i Kešelj, a nakon još jednog maestralnog zakucavanja Zagorca Mega je u 28. minutu imala veliku prednost – 64:43. Odličnom defanzivom i anticipacijom Mega je Vrščane svela na samo 6 poena u trećoj deonici, pa je pred poslednjih 10 minuta na semaforu stajalo – 70:43.

DSC-7549 foto: Vanja Keser

Poslednja deonica više je ličila na sparing nego na takmičarsku utakmicu. Dejan Milojević je imao lufta da pred finalni meč odmori najbolje igrače, pa su dobili šansu rezervisti, među kojima je bio i mladi Nišlija Andrija Simović.

oslednju deonicu obeležio je mlađani Ognjen Jaramaz, iskoristivši sjajno minutažu. Na kraju sigurna pobeda Mege, kojom je izboreno drugo uzastopno finale na Kupu Radivoja Koraća – 85:66.

Rival Mega Leksa biće poznat nakon drugog polufinalnog okršaja između Crvene zvezde Telekom i Partizan NIS-a.

MEGA LEKS – VRŠAC SWISSLION 85:66 (27:22, 18:15, 25:6, 15:23)

Hala Čair

Gledalaca: 4500 (prema podacima zvanične statistike)

VRŠAC SWISSLION: Radivojević, Riboskić 8, Dimić 6, Tanasković, Apić 10, Davidovac 12 6sk), Petrović, Mitrović 6, Tomašević 14 (6sk), Cvetanović 1, Balmazović 7, Savović 2

MEGA LEKS: Kešelj 8, Krstić 14, Đoković 1, Jaramaz 10, Veljković, Miljenović 14 (7as), Jokić 6 (6sk), Simović 5, Zagorac 17, Simeunović, Nikolić (6sk), Musli 10 (5sk)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: