Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Mega Leks

  • hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019

    Zvezda i Radnički na startu Kupa Koraća, "večiti derbi" moguć tek u finalu

    Utakmica beogradske Crvene Zvezde i kragujevačkog Radničkog, odlučeno je na žrebu u Beogradu, otvoriće ovogodišnji Kup Radivoja Koraća koji će se od 17. do 20. februara po 17. put održati u Nišu. U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Mega i Zlatibor, Partizan i Borac iz Zemuna, kao i FMP iz Železnika i Borac iz Čačka.

    (14) detaljnije
  • Partizan pehar Kup Radivoja koraća 2020 foto Juđne vesti Vanja Keser

    Utisci sa Kupa: Za Trinkijerija preokret velika priča, za Šakotu sudijska odluka čudna

    Po 16. put ikada i 6. uzastopno Niš je bio domaćin Kupa Radivoja Koraća, a 3. put zaredom košarkaši Partizana podigli su "Žućkovu levicu". Finale je obilovalo tenzijom i otišlo u produžetke nakon kojih su crno-beli slavili sa navijačima još sat vremena. Na kraju je trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao da obožava Niš i da je ovaj preokret velika priča, a strateg Crvene zvezde Dragan Šakota da nisu imali sreće, ali da je faul u napadu u završnici bio čudna sudijska odluka.

    (3) detaljnije
  • Crvena zvezda Mega Kup Radivoja Koraća polufinale Vladimir Štimac Mišković

    Kup Koraća: Trojka Berona u poslednjoj sekundi za novo finale Crvene zvezde

    U neizvesnoj završnici kakva se retko viđa, prednost koju je Mega imala tokom celog drugog poluvremena neutralisao je Bili Beron sa dve trojke u poslednjem minutu, od čega je druga bila sekundu pre kraja. To je postavilo konačnih 80:79 u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća i novo finale za Crvenu zvezdu.

    (1) detaljnije
  • Dejan Milojević KK Mega

    Dejan Milojević: Na kraju godine idem iz Mege, verovatno u Ameriku

    Osam godina Dejan Milojević trener je KK Mega, ali na kraju sezone napušta klub i odlazi u Sjedinjene Američke Države, rekao je u emisiji 15 minuta. Ipak, MIiojević nije otkrio ime novog kluba i funkciju. Pre toga, kaže, čeka ga da sačuva Megu u ABA ligi i odvede reprezentaciju Srbije na Olimpijske igre, pošto je odnedavno pomoćnik selektora Igora Kokoškova.

    detaljnije
  • Andrija Marjanović Mega Dinamik Kup Koraća 2018

    Mega se hvali mladim Nišlijom - Marjanović ubacio 36 trojki zaredom

    Na svom "Instagram" profilu Košarkaški klub Mega Bemaks pohvalio se svojim mladim nadama, a u centru pažnje bio je Nišlija Andrija Marjanović - na snimku se vidi da je na treningu 19-godišnjak pogodio čak 36 trojki zaredom.

    detaljnije
  • Kup Koraća

    Izvučen žreb za Kup Koraća - Zvezda i Partizan tek u finalu

    Već u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća drugoplasirana ekipa ABA lige 2 Borac, sastaće se sa najboljim timom prve jadranske lige Crvenom zvezdom. Voljom žreba, duel “večitih” biće moguć tek u finalu nacionalnog Kupa, koji će se od 15. do 18. februara igrati u Nišu.

    (5) detaljnije
  • košarkaši

    Prodaja karata za Kup Koraća počinje 6. februara

    Cene kompleta karata za Kup Radvoja Koraća, koji se igra u hali “Čair” od 15. do 18. februara, biće iste kao i prošle godine, odnosno 4.000 za parter i 2.000 za tribine, kako kažu u Regionalnom košarkaškom savezu istok, a moći će da se kupe od 6. februara.

    (1) detaljnije
  • Andrija Marjanović juniorska reprezentacija Srbije protiv Litvanije polufinale Evropskog prvenstva

    Niški "zlatni orlić" potpisao za Megu i sanja NBA

    Prvi Nišlija, koji je osvojio evropsko zlato u košarci na nekom FIBA takmičenju, nedavno je postao Andrija Marjanović. On za Južne vesti kaže da tek sada postaje svestan uspeha, ali već nastavlja dalje, a sledeća destinacija su pripreme sa ekipom Mege. Nada se i da će u roze-žutom dresu imati priliku da nastupa na Kupu Radivoja Koraća pred svojim sugrađanima, što mu je davnašnja želja.

    (2) detaljnije
  • Kup

    Na kupu Koraća bez iznenađenja, ABAligaši za finale

    Uvodne utakmice košarkaškog kupa Radivoja Koraća u Nišu nisu donele nikakvo iznenađenje. Čak ni neka uzbudljivija završnica, mada je Dunav protiv Partizana pružio dobru partiju. Ipak, razlika u kvalitetu između klubova koji igraju regionalnu i domaću ligu je ogromna, pa nas danas očekuju polufinalni okršaji između abaligaša.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: