Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:32, 17. 2. 2022.

| Sport

Mega bez problema savaladala Zlatibor i zakazala polufinale sa Zvezdom

Autor:Marko MitićIzvor:Južn vesti
VAK_9267
Poznat prvi polufinalni par Kupa

Protivnik Crvenoj zvezdi u polufinalu Kupa Radivoja Koraća biće ekipa Mege Mozzart koja je u drugoj četvrtfinalnoj utakmici u niškoj hali ”Čair” rezultatom 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10) savladala Zlatibor.

Pred mnogo manje navijača nego na utakmici Zvezde i Radničkog vodeći tim KLS-a, nakon prvog dela sezone, bolje je započeo meč. Poveli su sa 12:5 pa je trener Mege Vlada Jovanović morao da traži tajm-aut posle samo 3 minuta igre. Zaigrali su njegovi košarkaši mnogo angožavanije u odbrani od tog trenutka, pa je ekipa Zlatibora sa samo poenom prednosti dobila prvu četvrtinu (20:19).

Osvajač Kupa iz 2016. godine preneo je energiju iz prve četvrtine i preokrenuo rezultat u svoju korsit. Trojkama Cerovine, Jovića i Kočovića i Ruženjceva Mega je na tri minuta do poluvremena stigla do dvocifrene prednosti (38:27), da bi se na odmor otišlo sa rezultatom 41:29. VAK_9258 Prvoplasirani tim KLS-a ostao bez goriva; foto: Južne vesti

Nisu uspeli da pariraju košarkaši Zlatibora ni u drugom poluvremenu, koji su na ovom meču imali samo 10 igrača u rosteru što je mlada ekipa Mege iskoristila da uveća svoju prednost na 57:40. Samo na kratko je ekipa trenera Nedovića spustila prednost, da bi u poslednjoj deonici tim iz Aba lige stekao prednost od 20 (69:49) peona i rešili pitanje pobednika. To nije bilo sve od igrača u roze dresovima koji su nastavili sa igrom u tranziciji i na kraju ubedljivo slavili (84:57).

Timu Mege u subotu od 17 sati u prvom polufinalu igraće protiv Crvene zvezde, koja je ranije tokom večeri sa 44 poena razlike savladala Radnički iz Kragujevca.

Četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća: Mega Mozzart - Zlatibor 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10)

Dvorana: Čair;

Sudije: Obrknežević, Stefanović, Ćalić;

Mega: Vujić 3, Ruženjcev 8, Jović 10, Rudan 9, Uskoković, Kočović 11, Smit 6, Cerovina 6, Matković 8, Đurišić 5, Simanić 15, Mušikić 3;

Zlatibor: Protić 9, Čabrilo, Adžić 3, Kutelšić 17, Grubelić 2, Đuran 10, Jovanović 3, Joksimović, Tadić 5, Nikolić 8;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: