Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:06, 18. 2. 2023.

| Sport

Mega nemoćna u finalu, Crvenoj zvezdi treći uzastopni trofej ”Žućkove levice”

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
DSC_0230
Zvezda preko Mege do još jednog trofeja Kupa Radivoja Koraća; foto: Jelena Mišić/Jv

Pobedom u hali ”Čair” u Nišu nad ekipom Mege rezultatom 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14) košarkaši Crvene zvezde stigli su do trećeg uzastopnog Kupa Radivoja Koraća. Crveno-bele je do titule ”Žućkove levice” predvodio Ognjen Dobrić koji je progalašen najkorisnijim igračem.

Iako su crveno-beli bili apsolutni favoriti, to se u uvodnih pet minuta utakmice nije osetilo (12:12), međutim Nedović je sa dve trojke odmah nakom ulaska u igru svom timu doneo prednost od 22:15. Odgovorila je Mega sa 8 uzastopnih poena u finišu i dobila prvu četvrtinu rezultatom 23:22.

DSC_2226 Zvezda preko Mege do još jednog trofeja Kupa Radivoja Koraća; foto: Jelena Mišić/JVPoenima Nedovića, Mitrovića i Kampaca evroligaš je opet vođstvo prebacio na njihovu stranu (29:23), da bi poenim iz tranzicije posle itgubljenih lopti protivnika stigli do dvocifrene prenosti (37:26). Nekoliko neralizovanih napada i poeni dvocifrenog Uskokovića pomogli su timu Marka Baraća da na poluvreme ode sa zaostatkom od 7 poena (51:44).

Prišla je Mega na startu trećeg kvartala i na minus 4 (61:57), ali je odmah Zvezda odmah pojačala ritam i opet stigla do u tom trenutku maksimalnih 13 poena prednosti (71:58). Taj deo igre obeležio je i Ognjen Dobrić koji je trojkama stigao do učinka od 24 poena (78:65). DSC_0249

Razigrao se u poslednjih 10 minuta i Nemaljnja Nedović i praktično otklonio sve dileme oko pobednika, pošto je njegov tim poveo sa 87:70. To nije demotivisalo košarkaše Mege koji su se borili do samog kraja, međtutim promašaji iz izgeldnih pozicija i izgubljene lopte koštali su ih na kraju će se ispostaviti ubedljivog poraza od 96:79.

Ekipu Zvezde do devetog naslova osvajača Kupa predvodio je Ognjen Dobrić sa 24 poena, Nedović je dodao 20, dok su dvocifreni bili Petrušev sa 15 i Mitrović sa 14 peona. Na drugoj strani poenterski su se istakli Kazalon sa 15, Kovačević sa 14, dok su po 13 poena postigli Kovačević i Uskoković. DSC_2129 Ognjen Dobrić najbolji igrač finala; foto: Jelena Mišić/Jv

Pehar ”Žućkove Levice” kapitenu Crvene zvezde Branku Laziću predao je predsednik KSS-a Predrag Danilović, dok su zlatne medalje uručili generalni sekretar Saveza Zlatko Bolić i potpredsednik Dušan Projović.

Pioniri Mege bolji od Partizana u finalu Mini kupa

Tradicionalno dok se održava Kup Radivoja Koraća za titulu u Kupu bore se pioniri, a baš kao i prethodnih godina do trofeja stigli su mladi košarkaši Mege koji su u finalu u hali ”Čair” rezultatom 94:76 (23:20, 27:15, 19:22, 25:19) bili bolji od vršnjaka iz Partizana.

Posle prve četvrtine u kojoj su se ekipe smenjiavale u vođstvu Mega je preuzela vođstvo koje nije ispuštala do kraja. Blistao je Vuk Danilović, sin proslavljenog košarkaša i predsednika KSS-a Predraga Danilovića, koji je svom bivšem timu ubacio 24 poena i proglašen je za MVP finala.

Treće mesto osvojila je ekipa Borca iz Čačka, dok je četvrtu poziciju zauzela selekcija Niša.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radnik SC.Cair

    00:13 // 19. 2. 2023.

    Izginumo za minimalac pa sad kazite da nista ne radimo gradonacelnice?

    • Vlada

      14:54 // 19. 2. 2023.

      Jednom godisnje. Izginuste.

  • Sotirovska

    23:20 // 18. 2. 2023.

    Ubuduce se zove Vučkova levica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: