Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:07, 15. 2. 2023.

| Sport

Mega slomila otpor Vojvodine za plasman u polufinale Kupa

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
DSC_0349
Mega slomila otpor Vojvodine; foto: Jelena Mišić/ JV

Posle Partizana i košarkaši Mege opravdali su ulogu favorita koji su u četvrfinalu Kupa Radivoja Koraća u hali ”Čair” u Nišu bili bolji od novosadske Vojvodine rezultatom 75:62 (19:18, 25:20, 19:14, 12:10). Oni će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između FMP-a i Metalca.

Mnogo su bolje Novosađani otvorili drugi četvrtfinalni duel, pa je trener Mege Marko Barać pri rezultati 13:2 bio primoran da traži tajm-aut. Odgovorio je mladi tim Mege i već do kraja prve četvrtine uspeo da preokrene rezultat i dobije prvu četvrtinu rezultatom 19:18.

DSC_0377 (1) foto: Jelena Mišić/JVU istom ritmu nastavili su košarkaši Mege i u drugoj četvrtini pa su serijom 12:0 stigli do dvocifrene prednosti (31:18). Održavao je tim iz Aba lige tu prednost sve do kraja prvog poluvremena, kada je Vojvodina uspela da spusti zaostatak na 6 poena razlike (44:38).

I u trećoj četvrtini viđen je sličan odnos snaga, Mega je opet stekla prednost, ali za razliku od kraja prvog poluvremena sada nisu dozvolili protivniku da se rezultatski približi (63:52). DSC_0497 foto: Jelena Mišić/JV

Do kraja utakmica malobrojna publika u hali ”Čair” videla je rutinsku završnicu osvojača Kupa iz 2016. godine koji je na kraju rezultatom 75:62 izborila plasman među četiri najobolje ekipe.

Oni će u prvom polufinalu u petak od 17 sati igrati protiv pobednika meča FMP-Metalac.

Podsetimo, plasman u polufinale već je obezbedio Partizan, koji je u prvom četvrtfinalu bio bolji od subotičkog Spartaka.

Četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća: Mega - Vojvodina 75:62 (19:18, 25:20, 19:14, 12:10)

Dvorana: Čair;

Sudije: Arsenijević, Stefanović, Sibinović:

Mega: Milenković, Branković 7, Rudan 12, Uskoković 6, Kazalon 11, Đurišić 8, Kovačević 8, Cerovina 5,Rori 13, Mušikić 5, Stefanović;

Vojvodina: Banjac, Beslać 23, Nedeljkov 9, Ljubičić 9, Pešaković, Šajin 19, Marjanović, Mitrović, Živković, Čampara, Stanojević, Jovović 2;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: