Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 17. 9. 2021.

| Sport

Memorijalni turnir ”Bane Milačić” tokom vikenda u hali Čair

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
UZKK Student
Polufinala u subotu, utakmica za 3. mesto i finale u nedelj; Ilustracija; foto: Vanja Keser

U organizaciji Košarkaškog saveza Grada Niša, a u čast bivšeg trenera UŽKK Student Baneta Milačića tokom vikenda u hali ”Čair” biće odigran memorijalni turnir. Pored niškog Studenta, na turniru će učestvovati ekipe Vojvodine, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde.

Tradicionalni turnir igra se u čast čoveka koji je prvi put u istroriji uspeo da uvede Student u Prvu ligu SFRJ, a ostaće upamćeno četvrto mesto u velikoj Jugoslaviji i polufinale Kupa Ljiljane Ronketi. Pod trenerskom palicom Baneta Milačića više od 20 igračica je uspelo da dođe do dresa reprezentacije.

Pored sećanja na legendarnog niškog trenera, turnir će imati i takmičarski značaj, a prvenstveno će ga sve ekipe učesnice na turniru iskoristiti za što bolje uigravanje.

Prvo polufinalna utakmica igra se u subotu od 13:30 a sastaće se ekipe ŽKK Vojvodina i ŽKK Radnički iz Kragujevca. Dva sata kasnije (15:30) počeće drugo polufinale u kome se sastaju domaći UŽKK Student i Crvena zvezda. Ekipu Studenta u novoj sezoni kao trener predvodiće Biljana Stanković.

S obzirom da sam sa timom nepune 3 nedelje, smatram da smo dosta toga uradili pogotovo što je meni izuzetno važna odbrana. Do početka lige ima još vremena za napredak i uigravanje. Svi učesnici turnira su odlične ekipe i daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem izdanju pred domaćom publikom. To će biti naša druga provera pred prvenstvo. Poželela bi svim učesnicima dobru igru i nek' najbolji pobedi - rekla je Stanković.

Pobednici polufinalnih utakmica sastaće se u nedelju od 14:15, dok će poraženi na parket hale ”Čair” od 12:15.

Iz niškog kluba pozivaju i publiku da dođe i uživa u vrhusnkoj ženskoj košarci, s obzirom na to da su svi učesnici turnira članovi najjače žesnke košarkaške lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: