Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 20. 9. 2018.

| Sport

Memorijalni turnir u košarci za vikend u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Drugi po redu Memorijalni turnir u čast legendi pirotske košarke
Drugi po redu Memorijalni turnir u čast legendi pirotske košarke; ilustracija: pixabay/KeithJJ

U čast legendi i osnivača Košarkaškog kluba Pirot, predstojećeg vikenda u hali "Kej" održaće se turnir “Memorijal Zvonka Minčića i Baneta Ćirića”. Pored domaćina ekipe Pirota, na turniru će učestvovati Zdravlje iz Leskovca, beogradski Beovuk 72 i Jambol iz Bugarske.

Turnir se održava drugi put, a sekretar kluba Slobodan Đelević kaže da je namera svih u klubu da turnir postane tradicionalni.

Zvonimir Minčić bio je dugogodišnji igrač i trener, kao i profesor u Ekonomskoj školi, a poznat je i kao prvi trener Svetislava Pešića Karija. Branislav Ćirić je takođe ostavio dubok trag kao igrač i trener, ali i generalni sekretar kluba i profesor u pirotskoj Gimnaziji - kaže Đelević.

Prvog dana turnira, u subotu, 22. septembra od 17 sati snage će odmeriti drugoligaške ekipe Pirota i Zdravlja, dok će se od 19:30 sastati Beovuk 72 i Jambol.

Za nedelju od 13 sati je predviđena utakmica za treće mesto gde će se sastati poražene ekipe, dok je za 15:15 zakazano finale.

Turnir se organizuje u sklopu priprema za sezonu koja sledi, a kako kaže sekretar Piroćanaca, tim je dosta promenjen u odnosu na prošlu godinu.

Ambicije su da odigramo što bolje sezonu. Nećemo juriti plasman, ali ako se ukaže prilika, naravno da ćemo pokušati da je iskoristimo. Tim je drastično promenjen, ekipa je mlađa, tako da čemo se više uigravati za sledeću sezonu, kada ćemo možda napasti viši plasman - kaže sekretar.

Nova sezona u Drugoj ligi počinje 29. septembra, a Pirot na startu gostuje Kolubari. Kompletan raspored trećeg ranga takmičenja, gde pored Pirota boje juga Srbije brane i niški Konstantin, Napredak iz Aleksinca i Zdravlje iz Leskovca, možete videti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: