Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 16. 11. 2022.

| Sport

Meštani traže da se obnovi teren u Pasi Poljani na kome je Piksi zaigrao fudbal

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pasi poljana teren t. r.
Zarđali golovi; foto: JV / Tamara Radovanović

Zarđali golovi, šiblje i žbunje umesto tribina - tako izgleda teren na kome je Dragan Stojković Piksi načinio prve fudbalske korake u rodnoj Pasi Poljani. Uoči Svetskog prvenstva, meštani žele da se to promeni, a iz Opštine Palilula kažu da je više od 1.700 njih potpisalo peticiju i da će raščistiti teren i posaditi jasene, javore ili platane.

dragan stojkovic piksi Piksi zaigrao fudbal na tom terenu; foto: JV / Vanja KeserViše puta su stanovnici niškog naselja Pasi Poljana ukazivali da je takozvani “teren sedam metara” ili “Mešurovo” zapušten i zaboravljen, iako je selektor koji je odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo, koje počinje uskoro, upravo tu zaigrao fudbal.

Zato su žitelji koji žele da se lopta tu ponovo zakotrlja pokrenuli peticiju i poslali zahtev čak i Fudbalskom savezu Srbije. Odatle nisu dobili odgovor, ali je njihovu ideju podržao odbornik u Opštini Palilula Milivoje Milić, koji kaže da je prikupljeno više od 1.700 potpisa.

Trebalo bi prvo da buldožer nekog javnog preduzeća to poravna, a u planu je posle da se srede i tribine. Dogovor je i da se zasade neke sadnice, da li jasena ili javora, koje su dobijene donacijom. Pasi Poljana je jedno od najvećih naselja u Nišu i treba da se reši. Ako ne bude novca, obratićemo se i Ministarstvu, Fudbalskom savezu Srbije, meštani su ujedinjeni - poručuje Milić.

Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković navodi da je obišao teren zajedno sa Milićem i da je u njihovoj nadležnosti da ga očiste i posade sadnice.

Krenućemo sa raščišćavanjem deponije koja je na terenu. Tamo ima nekoliko grupa ljudi i neke anonimne, naše je samo da očistimo to jer je strašno, decenijama se tamo gomila otpad. Mi kao Opština nemamo kamione i bagere, ali pokušaćemo sa Medianom da makar to raščistimo i stavimo eventualno neku sadnicu jasena ili platana. Za izgradnju terena, videćemo. Postoje tu stative. Tu je i jedna druga grupa meštana koja se ne slaže da tu bude igralište. To su neke njihove stvari, mi ćemo pokušati da očistimo deponiju i to je to - zaključuje Vučković.

Pasi Poljana teren Žitelji skupljaju potpise; foto: JV / Tamara RadovanovićU međuvremenu, na terenu je manje smeća nego ranije, ali se ništa drugo ne menja, osim što stanari tvrde da češće viđaju da neko tu dolazi automobilima i “nešto razgleda”.

Rečeno je i da će doći geometar i da će posle toga početi radovi. Nisam video geometra, niti imam informaciju da je dolazio, ali nešto se dešava i super bi bilo da se to sredi, da naselje malo zaživi - priča stanovnik Pasi Poljane.

Građani nude i da pomognu u uređivanju terena, kako bi on što pre postao funkcionalan i kako bi već naredne godine tu mogao da se organizuje turnir za omladinu.

Žele da taj deo naselja ponovo postane mesto za druženje, zabavu i fudbal umesto divlje deponije, gde su se mogli viđati i komadi starog nameštaja.

Podsetimo, pošto Pasi Poljana skoro 30 godina nema svoj fudbalski klub, žitelji su nedavno predložili prikupljanje novca za izgradnju novog travnatog terena i osnivanje novog kluba, koji bi nosio naziv “Dragan Stojković Piksi”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    22:54 // 16. 11. 2022.

    Gde se nalazi ovo selo?

  • ***

    17:32 // 16. 11. 2022.

    Sta ce vam teren?

  • Komšo bubanjac

    16:53 // 16. 11. 2022.

    Hteo Piksi da plati sanaciju, sve sa tribinama, al ovi trenutni mnogo traže. Kaže, skuplje nego stadion Olimpika u Marseju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: