Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 17. 3. 2021.

| Sport

Metaloplastika odnela čitav plen iz Leskovca

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Dubočica položila oružje pred Metaloplastikom; Foto: M. M.

Nisu uspeli rukometaši Dubočice da prirede iznenađenje, pošto su u svojoj dvorani u okviru 4. kola plej-ofa Arkus lige poraženi od šabačke Metaloplastike rezultatom 35:29 (19:11). Ekipa iz Leskovca nije imala rešenja za Srdanovića, Vorkapića, Todorovića i Pisarića koji su zajedno postigli više golova nego čitava ekipa Dubočice.

Treći neuspeh, a prvi u svojoj hali doživeli su Leskovčani koji su tokom čitave utakmice bili u rezultatskom zaostataku. Šapčani su u 10. minutu stigli do prednosti od 6:2, a nekoliko minuta kasnije poveli rezultatom 10:4. Nisu uspevali rukometaši Dubočice da konsoliduju igru u prvom delu meča, što je poletna ekipa Metaloplastike iskoristila da na poluvreme ode sa sedam golova plusa (19:11).

Nešto bolju i angažovaniju predstavu su prikazali u drugom poluvremenu izabranici Saše Pejčića. Uspeli su pojedinim trenucima da naprave serije vezanih golova, da dođu do tri gola zaostatka (26:23), ali su igrači Metaloplastike uspeli da odbiju sve nalete.

Igrao se 52. minut meča, Dubočica je opet bila na tri gola zaostka, a onda su utakmicu prelomio reprezentativac Vorkapić sa nekoliko golova iz kontranapada. Na kraju zasluženo slavlje gostiju koji su, uz Vojvodinu, i dalje jedini neporaženi tim u plej-ofu.

Po izboru trenera, nagrada za igrača utakmice pripala je levom krilu Metaloplastike Marku Srdanoviću koji se 7 puta upisao u listu strelaca, baš kao i Pisarić. Golgeterski bolji učinak od njih imali su Vorkapić sa 9, odnosno Todorović sa 8 golova. Kod "Vukova", povratnik Atanasković je postigao 6 golova, dok su mrežu gostiju po 5 puta pogađali Nikolić, Cvetković i Vojvodić.

Rukometaši Dubočice su sada na skoru jedne pobede i tri poraza, a u sledećem kolu, za vikend, gostuju u Kragujevcu ekipi Radničkog.

Arkus Superliga, 4. kolo: Dubočica - Metaloplastika 29:35 (11:19);

Dvorana: SRC Dubočica

Sudije: Milenko Alimiić - Zdravko Crnjanski (Bačka Palanka)

Isklučenja: Dubočica: 2 minuta; Metaloplastika: 4 minuta;

Dubočica: Gašić 1(5 odbrana), Cvetanović 5, Simić 2, Nikolić 5, Radulović, Marinković, P. Pavlović, A. Pavlović 2, Mađar, Mitrović 1, Zlatanović (2 odbrane),Matović,Atanasković 6, Erić, Vojvodić 5, Radović 2;

Metaloplastika: Dodić, Vorkapić 9, Jevtić, Pisarić 7, Srdanović 7, Mirković, Milovanović, Bomeštar 1 (12 odbrana),Antonijević, Ivanić, Radisavljević (1 odbrana), Đukić, Mitrović, Babić 2, Todorović 8, Došen;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: