Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 3. 10. 2023.

| Sport

"Mika Antić" više od decenije čeka salu za fizičko

Autor:Ljubica Jocić, Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
os mika antić 5
Fali "samo" upotrebna dozvola; foto: JV

"Zidanje Skadra na Bojani" - ovako je Miloš Stanković, direktor Osnovne škole "Miroslav Mika Antić" u Nišu opisao gradnju sale za fizičko koja je počela davne 2012. godine. Sala je, prema njegovim rečima, završena 2020. godine, ali upotrebna dozvola još nije stigla. Projekat izgradnje je Ministarstva privrede koje je većinski finasiralo radove, a deo je plaćen iz budžeta Niša. Izvođač radova je bila leskovačka firma Centum d.o.o, ali nema zvaničnih odgovora zašto još nema upotrebne dozvole za salu koja je spremna za časove fizičkog.

os mika antić 2 "Besmisleno je da jedan u potpunosti završen objekat bude neupotrebljiv"; foto: JV Pre više od 11 godina Niš je započeo projekat izgradnje regionalnog sportsko-gimnastičkog centra u OŠ "Miroslav Antić" opštini Pantelej. Radovi su završeni 2020. godine, kako kaže direktor škole Miloš Stanković, sala je spremna za upotrebu, ali đaci još ne mogu da je koriste.

Razlog je - nema upotrebnu dozvolu.

Kad bi stigla dozvola u 12 sati, u 12:05 bi krenula nastava, bez problema, sve je urađeno, sve je sređeno. Znam da su sve inspekcije prošle, čak i vatrogasna za koju su mi rekli da je zadnja. Zašto su tolike pare date ako stoji kao ukras. Često umem da kažem - da su stočari, grnčari, opančari i svi oni koji su na vlast došli 1945. godine, posle rata, ovako radili, mi sad ne bismo imali ništa, ne bismo imali gde da živimo. Besmisleno je da jedan u potpunosti završen objekat bude neupotrebljiv. Nije ovo završeno juče pa da nema dozvolu - kaže Stanković.

os mika antić 4 Iz iz Ministarstva privrede ne odgovaraju; foto: JV On se zahvalio predstavnicima Grada jer, kako kaže, uvek ih uvažavaju i izlaze u susret pošto se iz budžeta izdvaja novac za održavanje objekta koji zvanično Škola ne sme još da koristi.

Gde je zapelo sa upotrebnom dozvolom nije zvanično objašnjeno jer iz Ministarstva privrede nisu odgovorili na pitanja novinara Južnih vesti.

Ukupna vrednost projekta bila je oko 88 miliona dinara, a od toga Ministarstvo privrede trebalo je da izdvoji oko 62,7 miliona miliona, a Grad da učestvuje sa ukupno 25,6 miliona.

OŠ Mika ANtić Đaci koriste salu Sportskog centra “Čair”; foto: JV / LJ. J. Dok čekaju da uđu u svoju završenu salu, đaci ove durlanske škole za fizičko koriste salu Sportskog centra “Čair” koja je nedavno renovirana i u koju je za to uloženo oko 30.000 evra.

Još krajem 2011. godine je tadašnje Gradsko veće Niša prijavilo projekat izgradnje regionalnog sportsko-gimnastičkog centra školi "Mika Antić", a radovi su krenuli naredne godine. U rešenju Veća bilo je napisano da projekat nije završen zbog sudskog procesa.

Ponovljena je javna nabavka i 2016. godine je Ministarstvo privrede potpisalo novi ugovor o izvođenju radova. Investitor je Grad Niš, a izvođač "Centum d.o.o.".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Drvar

    21:34 // 3. 10. 2023.

    Za dvorište ne treba dozvola. Izbetonirajte rupe, sredite malo da deca imaju gde da izađu i sednu. Za dozvolu pitajte u stranku, svi su njihovi članovi.

  • Jason Bourne

    18:47 // 3. 10. 2023.

    Dozvola se ceka jer nisu ispunjeni svi neophodni uslovi prilikom gradnje. Izdavanje je samo formalnost ako sve ispunjeno, a izgleda nije.

  • peki

    17:35 // 3. 10. 2023.

    A sta mislis kako je nama bilo 90-ih. Fizicko u ucionici, trcanje oko skole preko njiva i uz obecanje da ce biti sala sledece godine... Uzgred Rodoljub nije durlanska vec vrezinska skola, granica je pijaca pre nje.

    • Jasar

      16:49 // 4. 10. 2023.

      Ja kad sam iso u skolu nemirnu padao sneg preko 5 metra, isao sam 45km pešaka, plus sam morao da se branim od vukova, medvedi me nisu dirali...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: