Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 25. 4. 2019.

| Sport

Milionska kazna za Dinamo zbog uticanja na krajnji ishod mečeva

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički dinamo
Dinamo "lakši" za 1,5 miliona dinara; foto: Vanja Keser

Na zahtev krovne evropske fudbalske organizacije (UEFA) vranjski Dinamo kažnjen je sa 1,5 miliona dinara zbog “povrede integriteta fudbalskog takmičenja”. Vranjanci su kažnjeni zbog utakmice sa Partizanom, oko koje se podigla velika prašina i više fudbalera dobilo otkaze, ali i zbog meča sa niškim Radničkim, koji je odigran letos.

Tada je na “Čairu” niški tim pobedio sa 2:0, ali nakon nje nije bilo nikakvih komenatara na regularnost meča ni iz jednog tabora. Sa druge strane, utakmica u kojoj je jesenas Partizan deklasirao Vranjance sa 6:0, uzrokovala je pravu buru. Na stub srama stavljen je mladi golman Uroš Đurić, pošto je ispustio loptu koju je već uhvatio, a koja se potom otkotrljala u mrežu.

Otkaz je dobio on, ali i nekolicina drugih fudbalera, što je rezultovalo reformama u klubu. Još tada je rečeno da će Disciplinska komisija preispitati ovaj meč, ali je sankcija stigla tek 5 meseci kasnije.

Još jedna utamica u kojoj je jedan od aktera bio Radnički našla se pod lupom UEFA, ali i tu je zaključeno da je u drugoj ekipi problem. Reč je o Proleteru, koji je novembra prošle godine prvo poveo, a onda su Nišlije preokrenule i na kraju slavile. Po završetku tog meča Etička komisija Fudbalskog saveza Srbije, kako je rečeno u Superligi, preispitavala je taj meč na zahtev UEFA, koja je pak to zatražila zbog kvota na kladionicama.

Komisija je donela odluku zbog dobijanja pisane informacije od UEFA o povredi integriteta fudbalskog takmičenja. Tako glasi član po kome smo ih mi kaznili - rekli su u Disciplinskoj komisiji.

Novosadski tim je još i najgore prošao - kažnjen je sa 2,5 miliona dinara, pošto ga je UEFA ukorila i zbog meča sa Inđijom, koji je odigran prošle sezone.

Inače, sem Dinama i Proletera novčano je kažnjen još i beogradski Sinđelić, jer su ova tri tima imala po 2 ukora UEFA, dok su Inđija, Budućnost i Zemun samo opomenuti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: