Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:40, 26. 4. 2022.

| Sport

Minimalac Radničkog na ”Čairu” protiv Vojvodine, Mićibući doneo važne bodove u borbi za Evropu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Radnički se pobedom opet osamio na 4. mestu tabele; foto: N. M.

Nakon ubedljive pobede nad Napretkom u Kruševcu, drugi vezani trijumf zabeležili su fudbaleri niškog Radničkog koji su u 33. kolu plej-ofa na stadionu ”Čair” savladili Vojvodinu minimalnim rezultatom 1:0 (0:0). Vredna tri boda i 4. mesto na tabeli timu iz Niša golom u 49. minutu doneo je Mićibući.

Baš kao i u prošlom duelu Radničkog i Vojvodine na odigranom 12. marta viđen je samo jedan gol i to u mreži tima iz Novog Sada.

Od starta utakmica izabranici Radoslava Bataka nametnuli su svoj ritam, ali to nisu uspeli da krunišu prilikom za pogodak. Prvu šansu na meču ipak su imali gosti, kada je Vukadinovićev udarac u 13. minutu završio pored gola niškog tima. Do kraja prvog dela viđen je po jedan šut u okvir gola na obe strane, a udarce Topića na jednoj i Mitrovića na drugoj strani zaustavili su golmani.

Radnički u vođstvo dolazi već na startu drugog dela. Mićibući je iskoristio grešku Rockova i Kovačevića, prošao pored njih, pa Japancu nije bilo teško da gurne loptu u praznu mrežu. Usledio je period igre u kome je Vojvodina bila bolji rival, međutim samo jednom su uspeli su samo da priprete i to preko Matića čiji je udarac otišao daleko iznad gola. Pokušao je i Jamkam na drugoj strani, ali je i on bio jako neprecizan.

U 84. minutu sa preko 30 metara iz slobodnog udarca svoj udarac oprobao je štoper gostiju Stevanović. Ipak, na sreću niškog tima lopta je zatresla spoljni deo mreže. Sa distance na isteku 90. minuta šutirao je i Arsić, pa je Rockov morao loptu da pošalje u korner. Do kraja meča novosadski tim krenuo je svim silama ka golu Dujmovića, ali nisu uspeli da poravnaju rezultat, pa su bodovi ostali na ”Čairu”.

Nakon 33. kola Radnički se opet osamio na 4. mestu sa 47 osvojeinih boda, što je 3 više od Voždovca i TSC-a koji će sutra odigrati svoje mečeve. Vojvodina je porazom sebi smanjila šanse za izlazak u Evropu, pošto će do kraja prvenstva, baš kao i Radnički, igrati i protiv Partizana i Crvene zvezde.

Svoj naredni susret Nišlije će odigrati u nedelju, 1. maja, kada će na Banovom brdu gostovati Čukaričkom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Libero

    13:23 // 29. 4. 2022.

    Daj boze da Radnicki ponovo zaigra Evropu ali nasa prva liga je cirkus kvalitet nula,bolji fudbal igra kfk Ravna Gora od na primer Novi Pazar ili Kragujevac

  • I pp

    18:48 // 28. 4. 2022.

    Sl. god 100godisnjica...kolko vidim upravu zabole za taj jubilej...trebalo je stadion da bude do tada....pa evropa...pa da se obelezi

  • Mile

    19:40 // 27. 4. 2022.

    120 čoveka na Čairu, bruka.Probali smo, videli smo da ne ide, da se ugasimo sami.
    Za našu decu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: