Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:21, 24. 10. 2021.

| Sport

Minimalna pobeda Zvezde nad borbenom ekipom Radničkog

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Zvezda - Radnički
Fudbaleri Radničkog nisu uspeli da krunišu dobru partiju pozitivnim rezultatom; foto: G. M.

Nisu uspeli fudbaleri Radničkog da naprave iznenađenje i osvoje bar bod protiv aktuelnog šampiona u 14. kolu Linglong Superlige, pošto je Crvena zvezda slavila minimalnim rezultatom 1:0 (0:0). Jedini strelac na meču bio je Ben u 53. minutu meča.

Baš kao što je i najavio trener Radničkog Radoslav Batak na konferenciji pred duela sa Zvezdom, njegova ekipa otišla je u Beograd da se nadigrava, a ne da se brani. Utisak je i da je ovo ekipi iz Niša jedna od boljih utakmica ove sezone, ali nisu uspeli da dobru partiju naplate pozitivnim rezultatom. Crvena zvezda jeste kontrolisala veći deo meča i imala više šansi, ali su i Nišlije mogle da zatresu mrežu rivala.

U prvom delu golman Kahriman bio je na zavidnom nivou i uspešno zaustavljao udarce iz daljine domaćih fudbalera. Nisu uspevali izabranici Dejana Stankovića da dođu bliže golu i stvore stopostotne šanse, ali su Falko i Ben bili najveća pretnja po gol gostiju. Malo je falilo da fudbaleri Radničkog dođu do prednosti kada je Mićibući izbio iskosa sam ispred Borjana, ali je njegov udarac završio u spoljni deo mreže, iako je mogao mnogo bolje da šutira.

Zvezda - Radnički Ben doneo pobeudu Zvezdi; foto: G. M.Posed lopte i terenska inicijativa aktuelnom šampionu isplatili su se u 53. minutu. Nakon akcije po levoj strani Dioni je ubacio loptu pred gol Kahrimana, Ben je na drugoj stativi ispratio akciju i rutinski sproveo loptu u mrežu. Isti igrač imao je priliku da duplira prednost, ali je sada kapiten Nišlija, golman Kahriman, izašao kao pobednik. Trudili su gosti da dođu do prilike da izjednače, borili se na sredini terena, ali nisu uspevali da upute završni pas ka svojim napadačima. Pokušao je trener tima iz Niša i promenama, ali i to nije urodilo plodom, te su bodovi ostali u prestonici.

Nakon 13 odigranih utakmica tim sa ”Čaira” sakupio je 14 bodova i sada je na deobi 10. mesta. Već u sredu Radnički očekuje duel u Kupu protiv vranjskog Dinama, dok će šansu za trijumf u šampionatu imati sledećeg vikenda kada će dočekati baš jednu od ekipa sa kojom su izjednačeni, tim Mladosti iz Lučana. Zvezda je pobedom nastavila potragu za večitim rivalom, a Crveno-beli će već u sredu odigrati zaostalu utakmicu u prvenstvu, i to u Surdulici protiv Radnika.

14. kolo Linglong Superliga: Crvena zvezda - Radnički Niš 1:0 (0:0)

Stadion: Rajko Mitić;

Sudija: Nikola Radaković;

Strelci: Crvena zvezda: Ben;

Žuti kartoni: Crvena zvezda: Rodić; Radnički: Aksentijević, Kasalica, Arsić;

Crveni kartoni: /

Crvena zvezda: Borjan, Dragović, Gajić. Rodić, Stanić (od 61. minuta Lazetić), Pankov (od 87. minuta eraković), Falko (od 61. minuta Kanga), Ben (od 83. minuta Živković), Ivanić, Krstičić, Dioni (od 61. minuta Sanogo);

Radnički: Kahriman, Aksentijević, Stevanović, Vujadinović, Stanković, Kovačević (od 73. minuta Bjeličić) , Mićubići (od 59. minuta Tomić), Mitrović (od 73. minuta Spasić), Pejović, Duronjić (od 79. minuta Duronjić), Škrbić (od 59. minuta Kasalica);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nišlija

    22:59 // 24. 10. 2021.

    Postali smo Zvezdina filijala. U poslednjih 6 utakmica nismo dali gol Zvezdi.

  • Ица

    21:41 // 24. 10. 2021.

    Фантастичан успех! А сад да још боље уиграмо бункер за надигравање са Врањанцима.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: