Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 16. 1. 2020.

| Sport

Mlada Prokupčanka - treća generacija strelaca u porodici

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
natalija pavlovic, streljastvo, prokuplje, nis, foto jv vanja keser 4
Gađa velike snove; foto: JV / Vanja Keser

U porodici Pavlović iz Prokuplja streljaštvo se prenosi sa kolena na koleno. Tradiciju je započeo deda Miodrag koji se takmičio, njegov sin Nebojša sada je trener, dok niz nastavlja njegova ćerka, 14-godišnja Natalija Pavlović, od septembra članica Streljačkog kluba Niš 1881. Kaže da se nada da će baš tu moći da se usavršava i uči od bivše reprezentativke i olimpijke Lidije Mihajlović.

natalija pavlovic, fotografija, streljastvo, foto jv vanja keser Tri generacije strelaca; foto: JV / Vanja Keser

Gledajući dedu, oca i brata Iliju koji se ne bavi više streljaštvom, tada učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko" Natalija Pavlović je poželela da se bavi ovim sportom.

Privukao me taj sport jer zahteva da budete mirni i precizni, kao i koncentrisani na pogotke - kaže Natalija.

Mlada Prokupčanka je sada u osmom razredu, ali streljanu u rodnom gradu zamenila je niškom, gde tri puta nedeljno trenira.

Ujutru dolazim na trening, pa posle idem u školu, onda kući, pa ponovo sve ispočetka. Mnogo putujem, ali mi to ne smeta. U Nišu je bolje jer su bolji uslovi. U Prokuplju, na primer, nismo imali elektorniku - dodaje mlada strelkinja.

natalija pavlovic, streljastvo, prokuplje, nis, foto jv vanja keser 1 Došla u Niš da bi što više napredovala; foto: JV / Vanja Keser

Sada ima priliku da radi, kako kaže, sa svojim sportskim uzorom.

Uzor mi je moj trener Lidija Mihajlović jer su mi deda i tata stalno pričali o njoj, kako je pucala, bila na Olimpijskim igrama. Uvek sam želela da budem kao ona, da idem na Igre, da budem član reprezentacije, da pucam kao ona. Sada radim sa njom i daje mi mnogo saveta koji mi mnogo znače - dodaje Natalija.

natalija pavlovic, streljastvo, prokuplje, nis, foto jv vanja keser 2 Zadovoljna je, kaže, uslovima u Nišu; foto: JV / Vanja Keser

Prvom susretu sa vazdušnom puškom, "kumovao" je njen otac Nebojša Pavlović, sada trener u Streljačkom klubu Topličanin, a nekadašnji prvak Srbije na Školskoj olimpijadi i 11. na Prvenstvu SFRJ.

Moj otac je davnih godina bio strelac i trener u Streljačkoj družini Ratko Pavlović Ćićko, sada Streljački klub Topličanin. U petom razredu osnovne škole sam počeo da treniram, imao sam zapažene rezultate. Sin Ilija je prvi trenirao, pa je Natalija kao mala videla i pitala da li može. Video sam da ima potencijala. Uporna je, voli to što radi, redovna je na treninzima, a sada joj se pruža prilika da se usavrši kod Lidije Mihajlović - kaže Nebojša Pavlović.

natalija pavlovic, streljastvo, prokuplje, nis, foto jv vanja keser 3 U subotu prilika za dokazivanje; foto: JV / Vanja Keser

Mlada Prokupčanka je sa kadetskom ekipom Topličanina prošle godine osvojila drugo mesto u ekipnoj konkurenciji, iza Crvene zvezde. Imala je uspeha i u pojedinačnoj konkurenciji jer je bila treća u trećem kolu Kupa Srbije, a pucala je i na Prvenstvu Srbije.

Priliku da se usavrši i poboljša rezultate ima od septembra prošle godine kada se priključila ekipi koju vodi nekadašnja reprezentativka i učesnica Olimpijskih igara Lidija Mihajlović.

Imala je neke greške i u okidanju i u svemu, ali je došla sa solidnim rezultatima. Poboljšala se dosta, popravila sve aspekte. Za vreme koje je ovde provela, popravljala se dosta. Mlada je, a radićemo na tome da bude i bolja. Vidim da je srećna i zadovoljna, dali smo joj pušku, streljačke cipele, opremu, trenanžer, pronalazili greške. Od malena ima takmičarski duh i nadam se da će biti sve bolja i tako se priključiti ekipi. Odlično je dete, iz dobre kuće, lepo vaspitana, vredna i radna - kaže Mihajlovićeva.

Priliku da pokaže koliko je napredovala Natalija će imati 18. januara kada je u Novom Sadu prvo kolo Kupa Srbije u B programu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: