Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 17. 10. 2019.

| Sport

Mlada fudbalska reprezentacija dočekuje Estoniju na "Čairu"

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Stadion Čair
Nakon ženske reprezentacije, na "Čairu" će zaigrati i mladi nacionalni tim; foto: Vanja Keser

Peto kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine Srbija će odigrati na niškom stadionu "Čair", piše na sajtu UEFA. Utakmica protiv Estonije, kojom će "orlići" otpočeti seriju mečeva na domaćem terenu, zakazana je za 15. novembar.

I Srbija i Estonije nalaze se u nezavidnoj situaciji, pošto zauzimaju četvrto, odnosno peto mesto u grupi E. "Orlići" su do sada savladali samo Bugarsku, a odigrali nerešeno sa Letonijom, ali će u narednom periodu 4 od 5 mečeva igrati kod kuće. Estonija je pak samo jednom slavila, i to kod kuće, protiv Letonije.

Iako situacija nije sjajna, u Fudbalskom savezu Srbije su optimistični i smatraju da bi, ako osvoji bodove na predstojećim mečevima, Srbija ponovo bila u igri za plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra 2021. godine u Sloveniji i Mađarskoj.

Odlazak na kontinentalnu smotru obezbediće prvoplasirane selekcije iz svih 9 grupa, kao i najbolja drugoplasirana, dok će preostale drugoplasirane selekcije pokušati da se putem baraža domognu EP.

Podsetimo, u prošlom sazivu selektora Ilije Stolice za mečeve protiv Poljske i Bugarske našli su se i napadač niškog Radničkog Nikola Čumić, kao i Nišlije Luka i Ivan Ilić koji su na pozajmici u holandskom timu Breda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: