Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 9. 2. 2022.

| Sport

Mlada niška klizačica osvojila bronzu u Italiji i oborila lični rekord

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
klizanje
Sofija osvojila bronzu; foto: Sportivi Ghiaccio Trento, Fejsbuk

Na takmičenju "Trofeo Alberto Nikolodi" u Italiji u konkurenciji od 18 takmičarki iz raznih zemalja 12-godišnja klizačica iz Niša Sofija Rodić domogla se bronze i uspela da obori lični rekord. Prethodnih godina je mlada Nišlijka na tom takmičenju osvajala srebro i ovo joj je treća medalja.

Takmičenje u brzom klizanju na ledu je prošlog vikenda po 60. put održano u italijanskom gradiću Bazelga di Pine, a okupilo je učesnike iz 13 zemalja. Takmičile su se devojčice iz Ukrajine, Italije, Holandije, Francuske, Hrvatatske i drugih država, a Sofija je uspela da se izbori za treće mesto. klizačica Još jedna nagrada za mladu Nišlijku; foto: P. R.

Uspela je da izbori u disciplini na 777 metara treće mesto, dok je na 500 metara bila druga, čime se izborila za ulazak u super-finale. Sofija je vodila oštru borbu za finale sa devojčicom Solovlovom Kateryinom, koja je u svojoj kategoriji najbolja u Ukrajini i devojčicom Lise Dijkstra, najboljom u svojoj kategoriji u Holandiji. U ukupnom plasmanu je osvojila bronzu - kaže otac Rodićeve.

Dodaje da je Sofija u svim disciplinama uspela da obori i lične rekorde na 500, 700 i 1.000 metara.

Podsetimo, niška klizačica je već osvajala medalje u Italiji, a srebrnu medalju je dobila i 2020. godine na takmičenju "Olimpijska nada" u Mađarskoj. Iako nema uslove za treninge na ledu, pa su njeni treninzi isključivo kondicioni, ona je prošle godine osvojila i zlatnu medalju u svojoj kategoriji u 1. kolu "Alpe adria trophy" u Zagrebu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Your sensei here

    09:00 // 12. 2. 2022.

    Bravo Sofija! Bravo Pero!

  • Istina

    17:10 // 9. 2. 2022.

    Čestitke devojčici.Ona već duže vremena trenira i vozi za beogradski klub Introline te shodno tome ona nema veze sa Nišom. Odabrala taj sport, šta sad

  • Nislija

    16:35 // 9. 2. 2022.

    Svaka cast, nema gde da trenira dok drugi imaju sve uslove a opet je bolja. Kapa dole

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: