Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 15. 12. 2015.

| Sport

Mladen Heleta sportski novinar Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
mladen-heleta.jpg
Novinar za sve - pored televizije, radi u novinama, na radiju i portalu; foto: FB strana "Treće poluvreme"

Članovi Sekcije sportskih novinara Niša za najboljeg sportskog novinara izabrali su Mladena Heletu, novinara “Belamija” i “Narodnih novina”. Dobitnik laskavog priznanja ističe da mu je nagrada podstrek za budući rad.

Sportski novinari su birali najboljeg između sebe - Mladen Heleta (32) prvi put je izabran za nagradu koja mu, prema njegovim rečima, predstavlja satisfakciju jer dolazi od kolega.

Mnogo mi znači ta podrška koju sam dobio i predstavlja mi podstrek za budućnost da probam bolje da radim ovaj posao koji živim. Drago mi je što su ljudi to prepoznali - kaže Heleta.

U ovoj godini uređivao je i vodio emisiju “Treće poluvreme” na Televiziji “Belami”, pravio vesti za televiziju, ali i portal, javljao se za radio-program sa terena i pisao za “Narodne novine”.

Nažalost, zbog finansijske situacije nismo u mogućnosti da putujemo po Evropi i svetu, ali u okolnostima u kojima radimo dajemo sve od sebe. I ja dajem sve od sebe da to ima određeni kvalitet i sadržinu. Dosta se trudim da se promoviše niški sport i da gledaoci, slušaoci i čitaoci ne ostanu uskraćeni ni za jednu informaciju - priča Heleta.

mladen i piksi Na terenu - intervjuisao je i legendu niškog sporta Dragana Piksija Stojkovića

U “Belamiju” je od maja 2012. godinesportskoj redakciji “Narodnih novina” priključio se juna prošle godine, a ističe da mu rad u štampi mnogo znači.

Smatram da sam se tek tada ostvario u ovoj profesiji. Dobio sam potpunu slobodu i to me je ispunilo i upotpunilo - kaže sportski novinar godine.

Plan mu je da napreduje u svom poslu.

Nagrada me neće uspavati, već će mi dati motiv i podstrek da probam da bolje radim. Plan je da sportski deo na televiziji podignemo na viši nivo i da u novinama nastavimo istim tempom jer smatram da sportska stranica “Narodnih novina” može da se isprsi pred svim dnevnim listovima u Srbiji. Tamo svaki poznavalac sporta može da nađe sve - kaže Mladen Heleta.

Ne zaboravlja ni kolege koje smatra zaslužnim za njegovu nagradu.

Imam sjajnu ekipu oko sebe, i na televiziji i pogotovo u novinama. Oni su mene učinili ovakvim kakav jesam i mnogo su doprineli da dobijem ovu nagradu - zaključuje mladi novinar.

On će nagradu primiti 23. decembra uveče na svečanosti “Izbor sportiste Niša” u restoranu „EI Bolji život“, kada će biti saopštena imena nagrađenih u ostalim kategorijama: „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista godine“, „Najuspešniji sportski kolektiv godine“ i „Sportska ličnost godine".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: