Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 3. 2. 2017.

| Sport

Mladi Kačanov namučio Troickog, ali Srbija ipak vodi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Viktor
Navijači navikli da im Viktor "kida živce"; foto: Vanja Keser

Uz mnogo napetosti, odličnih poena i korektnog, ali glasnog navijanja niške publike, Viktor Troicki je uspeo da donese prvi poen Srbiji u meču 1. kola Dejvis kupa koji se igra u niškoj hali “Čair”. On je pobedio mladog Rusa Karena Kačanova koji je pružio izvanrednu partiju sa 3:2, po setovima 6:4, 6:7, 6:3, 1:6, 7:6.

Na samom početku Kačanov je dosta grešio, pa je Troicki napravio brejk već u 1. gemu što je izgleda otreznilo Rusa. Krenuo je da igra znatno bolje, pa je već u 2. gemu došao do 2 brejk lopte koje doduše nije iskoristio. Jedva je jedan gem na svoj servis gost osvojio mirno, ali mu je već sledeći Viktor oduzeo i materijalizovao ga za velikih 5:1. Opustio se Viktor i dozvolio Kačanovu da osvoji 3 uzastopna gema, ali je onda najviše zahvaljujući dobrim servisima došao do 2 set lopte, gde je već prvu iskoristio.

Osnažen se sa pauze vratio Kačanov, dok je Troicki počeo da pravi neiznuđene greške, pa je već u startu Rus postavio 3:0. Mučio se Viktor, dok je Kačanov sve više pokazivao raskošan talenat i publici u “Čairu” priredio nekoliko zaista lepih poteza.

Usledio je gem u kome su igrači bili potpuno jednaki. Forsirao je Rus duge razmene udaraca iz kojih je uglavnom izlazio kao pobednik, što je samo dokazalo Viktorovu nervozu. Ipak, Srbin je vezao 2 dobra poteza i uspeo da smanji na 3:1, što mu je donekle povratilo samopouzdanje i donelo brejk šansu koju ipak nije iskoristio. Ipak, navijači su sve glasnije podržavali domaćeg tenisera, koji je uspeo da vrati brejk nakon igre na razliku.

U nastavku je svako držao svoj servis uz izuzetno napetu igru u kojoj je bilo mnogo lepih poena, grešaka i odličnih servisa. Igra je ušla u taj-brejk u kome se brejk pretvorio u osvajanje poena na svoj servis, s obzirom na to da je do rezultata 3:4 svako osvajao poene samo kada je protivnik servirao. To je prvo pošlo za rukom Kačanovu koji je i izjednačio na 1:1 u setovima.

Odlično je otvorio 3. period Troicki, koji je napravio brejk već na startu i poveo sa 3:0. Nije bilo preterano tenzije ni u nastavku jer su oba tenisera uspešno držala svoj servis, ali pa je Srbija ponovo povela sa 2:1.

Predaja nije bila opcija za mladog Rusa koji je ekspresno poveo sa 3:0 u 4. setu. Delovalo je kao da je Troicki vratio kontrolu nad sobom osvojivši gem na svoj servis. Ipak, Kačanov je bez mnogo uzbuđenja ponovo doneo izjednačenje svom timu.

U 3. gemu odlučujućeg seta lomio se rezultat, lomili su se i teniseri i bilo je jasno da će pobednik u ovoj borbi dobiti mnogo na psihološkom planu. Osvojio ga je Kačanov, ali je Troicki u sledeća 2 gema na svoj servis bio dominantan kako dugo nije. Na 4:3 viđene su 3 provere posebnim sistemom, brejk šanse, vrhunski poeni i neverovatna podrška publike, ali ga je osvojila Rusija. Usledila je žestoka borba, Rus je 2 puta bio primoran da servira za opstanak u meču, ali je bio uspešan pa je set otišao u taj-brejk.

Izgledalo je kao da je duel izgubljen na početku doigravanja, ali se Troicki ponovo razgoropadio i izjednačio rezultat. To mu je dalo samopouzdanje pa je uspeo da veže poene i donese Srbiji prvi poen.

Očekuje se izlazak na teren Novaka Đokovića koji će pokušati da donese novi poen reprezentaciji Srbiji protiv Medvedeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: