Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 12. 6. 2021.

| Sport

Mladi fudbaleri OFK Radničkog na korak od Kvalitetne lige Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
OFK Radnički Niš
Kadeti OFK Radničkog sa peharom namenjen najboljem u Kadetskoj ligi FSRIS-a; foto: Foto Srlle

Osvajanjem prvog mesta u Prvoj kadetskoj ligi FSRIS-a mladi igrači OFK Radničkog iz Niša dobili su priliku da, preko baraža, naprave najveći uspeh u četiri godina dugoj istoriji - plasman u Kadetsku ligu Srbije. Prvo moraju da preskoče prepreku u vidu Sloge, koja je rezultatom 1:0 slavila u prvom meču baraža u Nišu, a prilika za to je nedelja, 13. juna kada se igra revanš u Požegi.

OFK Radnički Niš Kadeti OFK Radničkog sa peharom; foto: Foto Srlle

Kao nekada daleko stariji imenjak i sugrađanin Radnički, Omladinski fudbalski klub Radnički pravi uspehe i piše zlatnim slovima istoriju fudbalskog Niša. Ovaj klub, koji postoji samo četiri godine, okuplja decu koja su svojim kvalitetom i zalaganjem na "travnatom tepihu" već pokazala da sa ovih terena može da se pojavi neki novi Piksi Stojković, Dragan Pantelić, Caki Stojanović, Andrija Živković, Nemanja Radonjić.

Od tri selekcije, koliko trenutno ima u klubu, jedna je na korak do najvišeg ranga, druga je bila blizu, a treća će do tog koraka još malo da juri za "bubamarom".

ofk radnicki kadeti, foto vanja keser 1 foto: JV / Vanja Keser

Kadeti OFK Radničkog, dečaci rođeni 2004. i 2005. godine, u ovoj sezoni ostvarili su 27 pobeda, dva puta remizirali i jednom bili poraženi. Isti učinak ima i drugoplasirana Jagodina, ali i lošiji međusobni skor. Naime, u prvom kolu u Jagodini bilo je 3:3, a u drugom delu sezone 0:0 u Nišu i ta utakmica je jedina na kojoj ove sezone mladi niški fudbaleri nisu postigli gol. Trener ekipe Miloš Mićunović, koji je od početka sa ovom ekipom, zadovoljan je učinkom.

Zadovoljan sam, sve je bilo savršeno, deca su odradila strašan posao, prezadovoljni smo svi sezonom. Cele sezone smo vodili trku sa Trajalom i Jagodinom, Trajal je pet, šest kola pre kraja posustao, pa smo nastavili trku u dvoje sa Jagodinom. Na kraju je odlučio međusobni duel. Dvomeč sa Slogom je za nas događaj istorije, bukvalno najvažnijih 180 minuta - rekao je Mićunović.

ofk radnicki kadeti, foto vanja keser 2 foto: JV / Vanja Keser

Jedini poraz OFK Radnički pretrpeo je od sugrađana iz Kopernikus Železničara (3:1), a od 13. marta ove godine tim je zaređao 14 pobeda u ligi. Mladi fudbaleri su u ovoj sezoni imali najbolju odbranu sa samo 13 primljenih golova na 30 utakmica, a drugi najbolji napad sa 123 data gola.

Kruna sezone, ali i ove generacije je baraž za Kvalitetnu ligu Srbije, koji se samo ove godine igra. Protivnik je Sloga iz Požege koja je osvojila prvo mesto u Kadetskoj ligi Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije, a iza sebe ima sezonu sa 31 pobedom, dva remija i jednim porazom.

U prvom meču, odigranom 9. juna u Nišu, bilo je 1:0 za goste pogotkom Tošića u 85. minutu. Revanš je 13. juna od 17 sati u Požegi, a sportski direktor OFK Radničkog Srđan Bimba Mladenović, nekadašnji vezni igrač Radničkog sa "Čaira", veruje u plasman u Kadetsku ligu Srbije.

Napravili smo veliki uspeh, a klub postoji tek četiri godine. Imamo dobru ekipu i verujem da možemo da se nosimo sa svim ekipama i da ostvarimo još veći uspeh. Prezadovoljni smo, za kratko vreme smo od drugog ranga dobili šansu da igramo baraž za Kadetsku ligu Srbije. Imamo veliki broj dece, treniraju lepo, sve ide kako je i postavljen cilj. Žao nam je što omladinci nisu obezbedili baraž za Kadetsku ligu Srbije, igrali su kvalitetno, bilo bi zasluženo, ali su bili drugi, iza Jagodine. Ta deca su selektirana odlično, dobri su momci, takmičarski su nastrojeni i znaju fudbal - kaže Mladenović.

ofk radnicki kadeti, foto vanja keser 3 foto: JV / Vanja Keser

Pored dece, koja redovno i vredno treniraju na terenima u Niškoj Banji, Bimba Mladenović posebno ističe trenere koji rade sa njima - Miloša Mićunovića (kadeti) i nekadašnje igrače Radničkog Ivana Milenkovića (omladinci) i Stevana Stefanovića (pioniri).

Nameravamo da, pored ove tri ekipe, napravimo i mlađe kategorije. Najmlađi su trenutno 2008. godište - dodaje popularni Bimba.

U nedelju, 13. juna saznaćemo da li će Niš imati još jednog predstavnika u Kadetskoj ligi Srbije pošto se tamo već takmiče kadeti Radničkog sa "Čaira".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor

    23:31 // 12. 6. 2021.

    Bravo Vito prevaro.

  • Zora

    17:09 // 12. 6. 2021.

    Bravo momci! Samo napred!

  • Markoni

    15:46 // 12. 6. 2021.

    Svaka cast momcima i trenerima, ali malo nepravedno da iz istocne i zapadne srbije samo bude jedna predtsavnik bar po prvak iz tih liga bi trebalo direktno u kvalitetnu ligu..
    Ko cini kvalitetni - 16 kluba iz Bgd 3 iz Vojvodine i iz ostatka pola Srbije jedan klub??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: