Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 29. 3. 2018.

| Sport

Mladi košarkaši Nibaka najbolji u regionu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nibak košarkaši
Nibaku dupla kruna; foto: FB stranica OKK Nibak

Kadetska i pionirska selekcija niškog kluba Nibak osvojile su prva mesta u svojim regionalnim ligama. Pioniri će se boriti na polufinalnom turniru Prvenstva Srbije, dok će se kadeti naći na turniru Fajnal 4, sa pobednicima ostala 3 regiona. Kao jedan od lepših trenutaka u sezoni trener ove dve ekipe Milan Tubić izdvojio je trojku u poslednjoj sekundi u Vlasotincu, kojom su obezbedili lidersku poziciju.

Kadeti su prvu poziciju obezbedili dominantno - pretpreli su samo jedan poraz u 18 kola, dok su pioniri imali jedan poraz više.

Posebno je zanimljiva bila utakmica na kojoj su pioniri obezbedili lidersku poziciju. To je bilo na gostovanju u Vlasotincu, gde je viđena odlična košarka, a navijanje je bilo kakvo se retko viđa na utakmicama mlađih selekcija. U takvoj atmosferi i sa takvim rivalom, Nišlije su obezbedile pobedu trojkom u poslednjoj sekundi.

Na utakmici u Vlasotincu je bila prelepa atmosfera, bio je baš onako vruć teren. To je bio baš onako lep trenutak, jer smo dobili i aplauz domaće publike. To je bila prava košarkaška atmosfera i za decu je to bilo izuzetno. Dečak koji je dao koš je spada u tu grupu talentovanih igrača i regionalni je reprezentativac. Taj trenutak je bio super - priča Tubić.

Slede borbe sa jačim rivalima, a Tubić kaže da će i tu dati sve od sebe, te se nadaju najboljem, iako je veliki uspeh već ostvaren.

Kadeti su prošle godine bili treći na nivou Srbije u ovoj istoj ligi, osvojili su bronzanu medalju na turniru u Novom Sadu, tako da ove godine branimo tu bronzu i borimo se za zlato. I sa jednima i sa drugima ćemo probati da napravimo najveći mogući rezultat. Borimo se utakmicu po utakmicu, pa koliko stignemo - priča Tubić.

Fajnal 4, na kome nastupaju kadeti, igra se početkom maja. Što se tiče pionira, oni čeka grupna faza prvenstva Srbije, gde će se igrati 4 grupe. Dva najbolja tima iz svake od četiri grupe naći će se na završnom turniru.

"Nibakova čarolija, koja se iz godine u godinu nastavlja, bitan je segment u košarkaškoj Srbiji, kada su mladje kategorije u pitanju"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kosta

    23:08 // 29. 3. 2018.

    Svaka cast momcima I u kadetskoj I u pionirskoj kategoriji. Izgleda je ovo jedini klub I nisu u kome se stvarno kvalitetno radi sa decom. Iz toga I dolaze dobri rezultati I zato je nibak zadnjih godina uvek najbolji u niskoj kosarci. Sve cestitke I treneru Milanu Tubicu,ali I vrhunskom strucnjaku I bivsem treneru kadetske reprezentacije Srbije Milanu Josicu, pod cijom dirigentskom palicom klub fun

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: