Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 28. 7. 2023.

| Sport

Mladi košarkaši Srbije nastavili sa pobedama u Nišu - preko Izraela do polufinala

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
KSS
Protivnik u polufinalu Nemačka; foto: KSS

Košarkaši Srbije do 18 godina plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su sinoć u četvrtfinalu u hali ”Čair” ubedljivo savladali Izrael rezultatom 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17). Protivnik izabranicima Nenada Stefanovića u borbi za finale i medalju biće tim Nemačke.

Svih pet pobeda upisali su srpski juniori na kontinentalnom prvenstvu, a sinoć uz pomoć navijača u Nišu održali čas košarke Izralecima, koji su u rezultatskom egalu bili samo tokom prvih 10 minuta.

Već do poluvremena Srbija je stekla prednost od 43:29 i već tada je pitanje pobednika praktično bilo rešeno. Izralci su bolji rival bili samo u trećoj četvrtini, dok je u poslednjoj deonici opet zaigrali ”Orlići” i stigli do još jedne ubedljive pobede.

Baš kao i u četvrtfinalu, najefikasniji u timu Srbije bio je Bogoljub Marković sa 18 poena, Pavle Mišić dodao je 14, dok je dovcifren sa 13 poena bio i Nikola Topić.

U preostalim mečevima četvrtfinala Nemačka je bila bolja od Grčke (78:70), Francuska je ubedljivo nadigrala Sloveniju (81:62), dok je Španija savladala Tursku (75:67).

Polufinalni duel između Francuske i Španije igra se u subotu od 18 sati, dok će Srbija i Nemačka na teren hale ”Čair” od 20:30.

Podsetimo, prvenstvo u Nišu obeležili su i brojni problemi - prvi dan je protekao u prokišnjavanju hale "Čair" i štrajku košarkaša Poljske i Turske koji nisu želeli aktivno da igraju poslednjih pet minuta zbog loših uslova u sali OŠ "Mika Antić". Iz FIBA su, kako kažu za ESPN, pokrenuli istragu,

Na probleme sa virusnom infekcijom požalili su članovi šest reprezentacija, a trenutno se čekaju rezultati sanitarne isnpekcije koja je obišla u hotel u kome su se nalazili košarkaši i članovi stručnog štaba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: