Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 4. 4. 2018.

| Sport

Mladi niški fudbaleri osvojili drugo mesto na Interovom turniru

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
pehar-2003
Ekipa dečaka rođenih 2003. godine sa peharom za osvojeno drugo mesto; foto: OFK Radnički

Na "Milanskom festivalu fudbala", koju je organizovala Akademija fudbala italijanskog kluba Inter, učestvovale su dve ekipe OFK Radnički iz Niša. Dečaci rođeni 2003. godine osvojili su drugo mesto u svojoj kategoriji, a fudbaleri rođeni 2004. godine zauzeli su šesto mesto.

Turnir, na koji ekipe učestvuju samo na poziv domaćina, okupio je ekipe iz 18 zemalja u devet starosnih kategorija - od 2001. do 2009. godišta.

Dobili smo poziv od Interove akademije, a prvi motiv našeg odlaska prevashodno bio je što će se deca pojaviti na međunarodnoj sceni, upoznati Milano, otići na San Siro i što će imati priliku da upoznaju druge kulture i fudbalere iz klubova širom sveta - kaže Miloš Mićunović, trener u niškom klubu.

mff Festival fudbala okupio ekipe iz 18 zemalja; foto: OFK Radnički

U konkurenciji obe niške ekipe bilo je po 16 klubova, a ekipu "2003. godište", koju kao trener vodi Andrija Andrejić, predstavljali su Nikola Žikić, Veljko Dinić, Mihajlo Nakov, Vladan Stanojević, Đorđe Mitić, Đorđe Stoičkov, Ilija Đorđević, Nemanja Pavlović, Nikola Živković, Mladen Bernić, Nemanja Vlajković, Miladin Milić, Bratislav Mladenović, Mihajlo Mitić, Pavle Bogdanović, Filip Kostić, Filip Stojev, Dejan Maksić i Aleksa Dušanić.

Dečaci su igrali u grupi "C" i u prvom kolu pobedili su italijansku ekipu Red devils (2:1), pa su sa ASD Angelana iz Italije igrali nerešeno (1:1). U trećem kolu bili su bolji od francuskog tima Fontenay Dijon (3:0).

U polufinalu pobedili smo domaćina Interovu akademiju posle penala sa 5:3, dok je u regularnom delu bilo 2:2. U finalu smo izgubili od engleskog tima Luton town sa 3:1 - kažu u klubu.

ekipa-na-stadionu Niška delegacija na stadionu pred utakmicu Inter - Verona; foto: OFK Radnički

Ekipa dečaka rođenih 2004. godine je zauzela šesto mesto, a činili su je igrači Uroš Kitanović, Dimitrije Ilić, Đorđe Ganić, Dušan Jovanović, Duško Aleksić, Bogdan Jovanović, Nikola Vukić, Luka Ilijić, Petar Aranđelović, Milan Radović, Uroš Mrdaković, Andrija Bojić i Nikola Spasić, kao i trener Miloš Mićunović.

U borbi za peto niški tim je izgubilo od italijanske Insubrije sa 5:1. U grupi OFK Radnički je prvo trijumfovao protiv italijanskog tima Arezzo (3:1), zatim je poražen od ekipe Sedriano iz Italije (4:1), pa je savladao kolumbijskog predstavnika tim Juveantiquia (5:1).

san-siro-ekipa-ofk-radnicki-nis Ispred stadiona Intera i Milana u Milanu; foto: OFK Radnički

Pored fudbala, delegaciji iz Niša ipak je najjači utisak gledanje utakmice između Intera i Verone na San Siru u Milanu.

Igrali smo protiv klubova iz Italije, Francuske, Engleske i Kolumbije, ali najlepši detalj bio je odlazak na utakmicu. U povratku iz Milana, kod Verone nas je sačekao naš povremeni reprezentativac Nenad Tomović koji je na pozajmici iz Fiorentine u Kjevu iz Verone i koji je poklonio deci svoj dres i čokolade - kaže trener Miloš Mićunović.

Sa ekipom je bio i predsednik kluba Goran Jovanović, kao i prijatelji kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ognjen

    14:56 // 4. 4. 2018.

    Svaka cast mladim fudbalerima, klubu, a posebno treneru Micunovicu!

  • Sinisa

    11:41 // 4. 4. 2018.

    Svaka cast momci, zelim vam jos puno uspeha.
    Pozdrav iz Svedske za rukovodstvo kluba.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: