Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:45, 2. 4. 2021.

| Sport

Mladost u drugom poluvremenu dala četiri gola Radničkom i ubedljivo slavila

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
radnicki nis
Nova razočaravajuća partija Nišlija; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

I pored najave trenera Gaćinovića da će u Lučanima dati sve od sebe da pobede, fudbaleri Radničkog doživeli su ubedljiv poraz protiv Mladosti od 4:1 (0:0). Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu, za Mladost su strelci bili Bojović i Jovanović koji su mrežu niške ekipe pogađali po dva puta, dok je utešni pogodak za tim sa "Čaira" postigao Trifunović.

Još jedan neuspeh u drugom delu prvenstva doživeli su igrači Radničkog koji su opet pokazali bledu partiju. Prvu šansu na meču već u 4. minutu imao je Bojović, ali je njegov udarac završio u naručju golmana Ristića. Novu priliku da svoj tim dovede u prednosti propustio je Babić, kada je njegov udarac završio preko gola Radničkog. U 28. minutu Nišlije su imale dosta sreće pošto se Ješić loše namestio, pa je rezultat ostao nepromenjen. Veliku priliku imao je i Milošević, ali i on nije bio koncentrisan da zatrese mrežu gostiju. Od tada je Radnički preuzeo terensku inicijativu, ali su u tom periodu uspeli da stvore samo jednu šansu, kada je Đuričin na efektan način pokušao, ali nije baš najbolje zahvatio loptu.

Prilike koje su Lučanci propustili u prvom delu, nadoknadili su u drugom. Ređale su se šanse za Bojovića i Sašu Jovanovića, da bi konačno Ristić kapitulirao u 61. minutu, kada je posle kornera Šatara igrao loptom, ona došla do Bojovića na drugoj stativi koji je iskoristio nesmotrenost odbrane niškog tima. Isti igrač je u 71. minutu duplirao prednost svog tima nakon što je sa nekih 20-ak metara pogodio dalji ugao gola Nišlija. Lopta je na putu do gola pogodila i jednog odbrambenog igrača ekipe iz Niša pa je Ristić bio nemoćan.

Nisu spustali domaći nogu sa gasa, pa je Lazar Jovanović pobegao defanzivcima tima sa "Čaira", koji je iskosa izbio ispred golmana kapitena Radničkog i poslao loptu u mrežu. Nisu dozvolile Nišlije da odu iz Lučana bez gola, pošto je iz daljine šut Trifunovića loše procenio golman Mladosti Milović pošto je prerano pao i lopta je iznad njegovih ruku završila u golu. Do kraja utakmice u listu strelaca se drugi put upisao i Lazar Jovanović, koji je iskoristio nesebičnost svog prezimenjaka Saše Jovanovića koji se našao lice u lice sa Ristićem, ali se odlučio da doda loptu i pokaže zašto je jedan od najbitnijih šrafova tima Darka Rakočevića.

Ovo je timu iz Lučana bila prva pobeda nad Radničkim nakon 8 prvenstvenih mečeva i stigli su do 36 bodova i pobegli, bar za kratko, od timova koji se bore za opstanak. Sa druge strane, Nišlije imaju samo dva boda više i ostaće na 10. mestu, sa samo 8 bodova u drugom delu šampionata i, u slučaju da uskoro ne zabeleže pobedu, mogu i oni ući u neugodnu borbu za opstanak.

Sledeće utakmicu Radnički igra već u sredu, 7. aprila, kada će ugostiti još jednu ekipu koja se nalazi u borbi za opstanak, a to je tim Napretka iz Kruševca.

Linglong Superliga, 29, kolo: Mladost Lučani - Radnički Niš 4:1 (0:0)

Stadion: Gradski stadion u Lučanima

Glavni sudija: Zoran Široki

Žuti kartoni: Mladost: Jovanović, Ješić; Radnički: Kasalica, Aksentijević, Petrović, Šljivić;

Strelci: Mladost: Bojović (61. minut, 71. minut), Jovanović (74. minut, 84. minut); Radnički: Trifunović (82. minut);

Mladost: Milović, Šatara, Milošević, Leković, Cvetković, Ješić, Radivojević (od 76. minuta Regan), Babić (od 46. minuta L. Jovanović), Baha, S. Jovanović (od 90. minuta P. Jovanović), Bojović (od 76. minuta Odita);

Radnički: B: Ristić, Aksentijević, Marković, Ćirković ( od 75. minuta Trifunović), Stanković, Kovačević, Šljivić, Petrović, Đuričković, Đuričin (od 65. minuta Gavrić), P. Ristić (od 53. minuta Kasalica);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    10:22 // 4. 4. 2021.

    super

  • Meraklija63

    14:04 // 3. 4. 2021.

    Kad u nasem voljenom klubu (mislim na upravu) ne budu navijaci cigana i grobara pocecu da pratim nas klub do tada vise ne komentarisem.Treba da se ugledaju na Proleter koji uvek ima po 5-6 mladih igraca u pocetnom sastavu a kod nas sve sami penzioner do penzionera.

  • Prike

    09:45 // 3. 4. 2021.

    ...da u klub dovedu izuzetnog mladog igraca, Nisliju, za koga jos od kadeta nema mesta u Radnickom od maminih i tatinih sinova. Gacinovic se izvinio i rekao da on apsolutno nema nikakvog uticaja na dovodjenje igraca i da o tome odlucuje sportski direktor. Toliko o tome, toliko o svemu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: