Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 10. 10. 2023.

Trava i država: Milioni ulaganja i milion obećanja za srpske fudbalske arene

Stadion Čair Stadion "Čair" započet 2011. godine, ali i dalje nezavršen; foto: Jelena Mišić

Dok Leskovac ove sezone gosti Evropu mečevima beogradskog Čukaričkog, Surdulica vodi bitku sa gljivicama, a Vranje i Kuršumlija planiraju velelepne stadione, Niš, Kragujevac i Pirot imaju samo višegodišnja obećanja da će dobiti "fudbalsku lepoticu", velelepne stadione na kojima će se igrati i međunarodni mečevi. Stadion "Čair" u Nišu dobijao je ovih godina samo obećanja o nastavku rekonstrukcije koja je počela 2011. godine, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je rekla da "kao grad zaslužujemo da radovi počnu što pre".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • MedTeh

    09:07 // 10. 10. 2023.

    Znaci gradonacelnica zeli da se od para gradjana Srbije sto pre krene u renoviranje stadiona u Nisu kako bi ona mogla da se hvali sto ce ministarstvo u Beogradu da plati.Znaci kiti se tudjim perjem i mase parama svih gradjana Srbije.Pa ne moze to tako gospodjo (ako cita).To sto pokusava da upravlja novinarima u Nisu i sto nosi ruzicaste naocare i misli da je sve u redu i samo ona u pravu,ne biva.

  • Zabrinuti

    10:15 // 10. 10. 2023.

    Aman ljudi, ovoliki nepotrebni stadioni u siromašnoj državi i niko da digne glas protiv. Zdravstvo, obrazovanje, standard, kultura i sve ostalo od životnog značaja u kolapsu, a megalomanska rasipanja u grandiozne, preskupe, nikom potrebne stadione. I niko da se otvoreno suprostavi, ni sluđen narod koji sve ovo finansira, ni kilava opozocija.

  • radivoje milenković

    11:08 // 10. 10. 2023.

    Da neće možda ti velelepni stadioni da oplemeni igru, da iznedre novog Bobeka, Mitića, jer sada uvozimo fudbalere a deca ne mogu ni do prvog tima, da izaberemo novo rukovodstvo, da sprečimo lažiranje utakmica, sviranje nepostojećih penala, dirigovano određivanje sudija, da nas UEFA i FIFA non-stop ne ganjaju i tek tada vratimo gledaoce na te novo izrađene stadione!

  • mile voli disco

    14:58 // 10. 10. 2023.

    Kakva bre Prva liga...150 gledalaca zajedno sa fudbalerima,sudijama i trenerima.Stadion ne treba ovom gradu.Perionica para...

  • Nislija

    17:55 // 10. 10. 2023.

    U stadion je ulozeno 2011 god. kada je počela rekonstrukcija 1,5 milijardi dinara(sada je to realna vrednost zbog inflacije 3 milijardi) iz budzeta Grada Niša a bez rekonstrukcije i pokrivanja stadiona ova investicija ce propasti i biti bačena jer ce se stadion urušiti. Urađen je bez izolacije pa svuda prokišnjava jer je projektom predviđeno pokrivanje stadiona pa izolacija nije ni stavljana.

  • Dno dna

    22:58 // 10. 10. 2023.

    Ov isada bi i nakovanj pokvarili = prej... i!!!

  • Darko

    23:37 // 10. 10. 2023.

    Ne razumem ovakve komentare protiv toga da novac iz Beograda dođe u Niš kroz izgradnju stationa?!
    Ako necemo stadion novac ce otici u drugi grad u Srbiji koji ga zeli.Stadion se pravi za narednih 100 godina(Partizanov stadion je iz 1950 a zvezdin iz 1963) pa ako sada nema gledalaca ne znaci da ih nece biti za 10-15 godina. Svaki grad u svetu treba da ima jedan takav lep sportski objekat.

    • Aurttrikter

      23:21 // 11. 10. 2023.

      Ne pali se! Nema od toga nista ! Jos jedna predizborna prica , bilo da je od strane drzave ili gradske vlasti !

  • Sone V

    21:22 // 14. 10. 2023.

    Zasto niko nije odgovarao za nakaradno izgradjen deo tribina na Cairu, uzas jedan
    Obicni ljudi odgovaraju pred zakonom i budu osudjeni na zatvorske kazne za obicne kradje u vrednosti od 5000 dinara a ovo milionska steta i nikom nista
    2011. Godina nije bila pre 100 godina i moze istraga da se uradi i sada
    Izadjite na tribine i vidite sami kako sve to izgleda

    • deda bisko

      10:07 // 1. 11. 2023.

      Sone, neces verovati, stadion se i dalje zvanicno vodi kako gradiliste.MD gradnja kao izvodjac, i Tehnikom Informatika kao podizvidjac su počeli izgradnju za vreme žutih.NišProjekt je radio plan.Dolaze cni, gradnja se prekida, jer grad sad ne zeli da placa.Obe firme zbod toga odoše u aut.A stadion ne završen.

  • Huršid-paša

    12:56 // 1. 11. 2023.

    КРИМИНАЛНА управа, па је и понашање у складу са тим. Данак који сте плаћали је био куд и камо мањи од онога што сада плаћате "ослободиоцима" !!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: