Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:34, 23. 10. 2020.

| Sport

Muška i ženska Superliga u stonom tenisu u novom formatu - niški klubovi za vikend na prvom turniru

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stoni tenis
Novi format lige, a niški klubovi "pucaju" na vrh; ilustracija: flickr/Vaillante Angers Tennis de Table Follow

Aktuelni vicešampion Srbije u ženskom tenisu - Josip Kolumbo, kao i muški predstavnik Niša Železničar počeće novu sezonu u najjačim domaćim šampionatima u stonom tenisu predstojećeg vikenda. Zbog epidemije, format takmičenja je promenjen, pa će se mečevi u jesenjem delu sezone igrati turnirski, a u oba niška kluba najavljuju borbe za sam vrh.

Teniserke će prvog vikenda Superlige igrati u novosadskoj hali "Spens". Niški Josip Kolumbo će u subotu, 24. oktobra od 11 sati igrati protiv Čoke, a od 16:30 protiv Crvene zvezde. Dan kasnije, u istim terminima, zaigraće prvo protiv ekipe TSC iz Bačke Topole, a potom protiv Uniree iz Uzdina.

Idemo na visok plasman, imamo kvalitet i iskustvo iz prethodne sezone i favoriti smo. Ekipa je nepromenjena: Olga Mijailovic, Monika Molnar Knežević, Ivana Vejnović, Anđela Menger, Milica Dimitrijević i Nevena Mijailović - kaže trener Dušan Popović.

U istom formatu i u istim terminima igraju se i mečevi muške Superlige, samo u zrenjaninskoj hali "Medison". Železničar će takmičenje otvoriti duelom sa TSC-om, a istog dana odmeriće snage i sa Temerinom. U nedelju će igrati sa Adom, a potom i Spartakom.

Boje Železničara će ove sezone braniti Milo Milenković, Đorđe Petrović, kao i dvojica Bugara Kiril Popov i Petjo Krastev, a predsednik ovog kluba Dragan Đorđević takođe najavljuje borbu za sam vrh tabele.

Da smo u ovom sastavu igrali prošle sezone, duboko sam uveren da bismo osvojili Super ligu. Kako svi klubovi konstatuju, u poslednjih desetak godina, nije bila jača konkurencija za titulu prvaka države jer su se skoro sve ekipe pojačale, a 7 od 12 ekipa ima strance u svom sastavu! Ipak, to daje posebnu motivaciju mojim igračima, da se oprobaju sa najboljima i provere koliko vrede u ovom trenutku. Nadamo se dobrom nastupu i sigurnom plasmanu u sam vrh tabele - kaže Đorđević.

Inače, novoosmišljeni sistem je takav da se prvi deo sezone igra turnirski, a onda se ekipe dela na dve grupe - prvih šest i drugih šest. Po grupama se nastavlja takmičenje, igra se dvokružni sistem, a svi bodovi se prenose. Plej-of i plej-aut se neće igrati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    02:47 // 24. 10. 2020.

    Svaka čast

  • Mara

    20:26 // 23. 10. 2020.

    Super zato se i otvara hala cair

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: