Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 12. 10. 2020.

| Sport

Niški odbojkaši u CEV kupu protiv beloruskog Šahtjora

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
numori keita ok nis odbojka
Precizni termini mečeva još nisu objavljeni na sajtu CEV-a; foto: JV / Vanja Keser

Drugoplasirani tim Grupe E kvalifikacija za Ligu šampiona je Šahtjor Sologorsk iz Belorusije i on će biti rival OK Niš u šesnaestini finala evropskog Kupa CEV. Precizni datumi mečeva još nisu određeni, ali trebalo bi da se održe sledeće sedmice i revanš nedelju dana kasnije.

Grupa E se igrala turnirski, pa je svaki tim odigrao po dva meča - Belorusi su sa 3:2 pobedili Mazeik iz Belgije, ali su takođe u taj-brejku izgubili od švajcarskog Amrisvila. Tako su osvojili 2. mesto u grupi i zakazali dvomeč sa Nišlijama.

Zanimljivo je da je beloruski tim prošle godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona pobedila Vojvodina, pa su se našli u CEV kupu. Ipak, tamo ih je već na prvom koraku, u tesnom dvomeču, izbacio Frankfurt.

Pre nešto više od mesec dana Šahtjor je igrao prijateljske utakmice sa srpskim klubovima. Baš kao i Niš minulog vikenda, tim iz Soligorska je savladala Vojvodina, a pobedio je Partizan.

U beloruskom šampionatu Šahtjor se nalazi na liderskoj poziciji, pošto ima sve četiri pobede u isto toliko odigranih kola. Konstantno je u vrhu beloruske odbojke i stalni učesnik međunarodnih takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: