Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 1. 10. 2015.

| Sport

Na 19. "Šuting reliju" pucanje sa 5 borbenih linija

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Shooting-rally-1.jpg
Takmičenje u vožnji i streljaštvu; foto: Vanja Keser

Takmičari iz cele Srbije, pripadnici elitnih vojno-policijskih jedinica, klubova praktičnog streljaštva i vožnje terenskih automobila u subotu 3. oktobra od 11 sati na izletištu Gradac kod Niša učestvovaće na 19. "Šuting reliju".

Takmičenje u originalnoj sportskoj dicsiplini, koja je kombinacija relija terenaca i sportskog streljaštva, organizuju niški "Safari klub" i časopis "Kalibar" Kompanije "Večernje novosti".

Shooting rally Prethodnih godina u mete se gađalo i hladnim oružjem; foto: Vanja KeserZa ovu godinu će na stazi dugoj oko kilometar biti određeno 5 pozicija sa kojih će se pucati puškama i pištoljima, a takmičari treba da budu brzi u vožnji i brzi i precizni na okidaču.

Jednu metnu situaciju angažovaće najnovijom puškom PAP, koju će ove godine doneti tim stručnjaka iz „Crvene zastave“ iz Kragujevca, radi promocije ovog oružja - najavljuju organizatori.

Rezultat ekipe, koju čine vozač i pucač, boduje se na osnovu broja pogođenih meta koji se deli potrošenim vremenom.

Prethodnih godina takmičari su sa borbenih linija mete gađali i hladnim oružjem, lukom i steliom ili noževima, a trebalo je pogoditi gongove, balone i pokretne mete kao što su, na priimer, glineni golubovi.

Na ovom neobičnom takmičenju koje se odomaćilo u Nišu do sada je učestvovalo oko 1.000 takmičara.

Učesnici će se u 9 i 30 okupiti u Knjaževačkoj broj 28a odakle će u organizovanoj koloni terenskih vozila otići do izletišta nadomak Knez Sela, a ljubitelji ove sportske discipline mogu doći autobusom do sela, pa zatim pešice do izletišta ili kolima do izletišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: