Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:18, 29. 8. 2020.

| Sport

Na "Čairu" tuča, nedozvoljeni broj izmena i pobeda Radničkog

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Kojić Gavrić Radnički Proleter
Slavlje u senci greške sudija i gostujuće ekipe; foto: Vanja Keser

Utakmicu 6. kola Superlige koja se igrala na "Čairu" obeležila je opšta tuča fudbalera i stručnih štabova na kraju prvog poluvremena, ali i veliki propust - gostujući Proleter je napravio šest izmena, iako je dozvoljeno pet. Domaći Radnički je slavio sa 2:0 i zadržao maksimalan učinak kod kuće.

Najneobičnje što se dogodilo bile su izmene - Proleter je napravio jednu na poluvremenu, potom dve u 62. minutu, jednu u 75. minutu i onda dve u 81. To je očigledno promaklo i ekipi i sudijama, a o tome šta sa ovim propustom trebalo bi da odlučuje Disciplinska komisija.

Prvi gol za Nišlije postigao je Nenad Gavrić u 52. minutu i proslavio ga pokazivanjem dresa imenjaka Šljivića, koji je pre nekoliko dan polomio ruku i čeka ga duža pauza. U 69. minutu vođstvo Radničkog je duplirao Dušan Stoiljković sa penala, koji je dosuđen nakon što je Aleksandar Andrejević oborio Kristijana Živkovića u kaznenom prostoru.

U nadoknadi prvog poluvremena stručni štab i fudbaleri Radničkog su burno reagovali na to što je sudija ostao nem nakon što je Marko Janković (od ranije imao žuti karton) povukao jednog od rivala za dres. Kraj prvog poluvremena je ubrzo odsviran, a na terenu je nastala opšta tuča. Potrajala je par minuta, u metežu su se našli svi akteri meča - od fudbalera, preko stručnih štabova, do sudija.

Sve je trajalo dok se nisu povukli u tunel. Epilog - crveni karton za lekara gostiju, a kada su se posle pauze svi vratili na teren sudija je počeo da šeta i pokazuje žute: treneru Nišlija Radoslavu Bataku, fudbaleru domaćih Žarku Markoviću i gostujućem Leandru.

Sledi dvonedeljna pauza u Superligi, nakon koje će Nišlije gostovati ekipi TSC u Bačkoj Topoli. Radnički sada ima 12 bodova, što ga je vratilo u vrh tabele - isti broj bodova trenutno imaju još lučanska Mladost, Partizan i subotički Spartak, ali poslednja dva kluba još nisu odigrala svoje mečeve 6. kola.


Dva gola za 16 minuta bila dovoljna za pobedu

Nekoliko centimetara i malo sreće delili su Radnički od vođstva već u 3. minutu. Korner je izveo Dušan Pantelić, a lopta pala u gužvu pred golom. Todor Petrović je zahvatio na tri metra od gola i šutirao, ali je lopta udarila u prečku, pala na gol liniju, ali izašla napolje.

Ubrzo je lopta ušla u gol, šutirao je Nenad Gavrić, ali je sudija procenio da je bio ofsajd. Koliko je bilo uzbuđenja pred golom na početku poluvremena, toliko u nastavku nije. Nišlije su uporno pritiskale rivala, ali prave šanse za gol nije bilo. Bez prave prilike za gol u gostima ostao je i Proleter.

Na kraju poluvremena nastala je opšta tuča na terenu, po povratku na teren žute kartone sudija je podelio Markoviću, Bataku i Leandru, a tenzija se osećala i u nastavku.

Radnički je poveo u 53. minutu. Nikola Aksentijević je izveo aut, loptu prihvatio Nemanja Kojić i centrirao, a Nenad Gavrić zahvatio loptu na desetak metara gola i poslao je pravo u mrežu. Pogodak je proslavljen burno, a dotad jedini strelac na meču uzeo je dres Nenada Šljivića i odneo ga do jedne od kamera na terenu. Šljivić je pre nekoliko dana slomio ruku na treningu i čeka ga duža pauza.

Vođstvo je duplirano u 69. minunt, kada je Aleksandar Andrejević grubo srušio Kristijana Živkovića u kaznenom prostoru. Penal je rutinski izveo Dušan Stoiljković.

Najbolju šansu u nastavku imao je u 90. minutu Nemanja Subotić, koji je izašao jedan na jedan sa golmanom i pogodio donji deo stative.

Superliga, 6. kolo: Radnički - Proleter 2:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Bez publike

Glavni sudija: Stanko Ostraćanin

Žuti kartoni: Radnički: Marković, Aksentijević; Proleter: Janković, Pejić, Leandro, Marković, Bacanović

Strelci: Gavrić (53. minut), Stoiljković (69. minut)

Radnički: Ristić, Aksentijević, Marković, Stevanović, Ćirković, Petrović, Pantelić, Živković (od 70. minuta Subotić), Gavrić (od 90. minuta Spasić), Stoiljković (od 83. minuta Bjeličić), Kojić (od 84. minuta Kasalica)

Proleter: Petrić, Pejić (od 75. minuta Kojić), Bacanović (od 62. minuta Babić), Mirosavljev, Kovačević, Leandro (od 81. minuta Joković), Ilić, Andrejević, Janković (od 46. minuta Mitrović), Živojinović (od 62. minuta Galić), Knežević (od 81. minuta Vesić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • branislav

    21:30 // 30. 8. 2020.

    Nažalost kad pada interesovanje nekog sporta onda i tuča može da vraća gledaoce..zatrpani smo dobrim fudbalom na arenama i td tako da je domaći fudbal postao spor i dosadan...

  • Boki

    20:28 // 30. 8. 2020.

    Po svim pravilima fudbalske igre, ta utakmica mora biti poništena.Kraj.

  • Truli zapad

    07:50 // 30. 8. 2020.

    Kakva seljana !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: