Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 2. 6. 2018.

| Sport

Na Delijskom visu humanitarna utakmica fudbalskih veterana

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
fudbal foto aleksandar kostic
Petlići igraju od 17, veterani od 18 sati; Ilustracija; foto: A. Kostić

Kako bi prikupili osnovne namirnice za najugroženije Nišlije, fudbalski veterani rešili su da odigraju humanitarnu utakmicu u nedelju, 3. juna na stadionu Mašinca na Delijskom visu. Učešće su potvrdili, kažu organizatori, neki od članova "zlatne" generacije Radničkog, koja je igrala u Kupu UEFA, veterani beogradskog Palilulca, a svoj trenutak imaće i mlade niške fudbalske nade.

Tako su učešće za sada potvrdili, priča jedan od organizatora Bratislav Vučković, niške legende poput Miodraga Redže Stojiljkovića, Bratislava Rinčića, Dragana Džaje Radosavljevića, Gorana Stojiljkovića.

Cilj je da pokažemo da sport vezuje ljude i na taj jedan drugi način, tamo gde ne bi trebalo da bude politike, a iskoristili smo priliku da ga vežemo za Palilusko veče. U okviru toga, a s obzirom na to da sam ja iz niškog Palilulca, iskoristio sam poznanstva i povezao se sa beogradskim Palilulcem, da ih dovedemo ovde i da pokažemo da ljude mogu da povežu i neki viši interesi – priča Vučković.

Program će otpočeti utakmicom niških petlića u 17 sati, a sat vremena kasnije će na teren izaći i veterani. "Ulaznice" će biti konzervirana hrana i sredstva za ličnu higijenu, ko koliko može, objašnjava Vučković, sve što se prikupi biće prosleđeno Centru za socijalni rad, a odatle najugroženijim niškim porodicama.

Podsetimo, slična akcija odigrala se i 2014. godine, kada su zvezde filma Montevideo igrale na stadionu Železničara. Tada je 5.000 ljudi bilo na tribinama, a prikupljeno je 12 tona hrane, koja je otišla za stanovnike poplavljenih područja u Obrenovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: