Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 12. 1. 2018.

| Sport

Na EP za rukometaše u Hrvatskoj četvorica Nišlija u tri dresa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
djukic-darko-i-nemanja-pribak-foto-rss.org.rs
Darko Đukić i Nemanja Pribak su bili i saigrači u Bešiktašu; foto: Rukometni savez Srbije (rss.org.rs)

Da je Niš grad rukometa potvrđuje se i na ovom Evropskom prvenstvu za rukometaše, koje večeras počinje u Hrvatskoj, pošto će tri reprezentacije predstavljati i četvorica Nišlija - Darko Đukić, Časlav Grubić, Nemanja Pribak i Nikola Karabatić.

Na otvaranju 13. šampionata danas od 20:30 u Splitu igraju Hrvatska i Srbija koju će predstavljati dvojica Nišlija, jedan na terenu, drugi sa klupe - Darko Đukić i Časlav Grubić.

Desno krilo Srbije Darko Đukić rekao je ranije za Balkan-handball da ih na otvaranju čeka jedan veliki derbi.

Ne zna se šta će se desiti. Igra se na njihovom terenu. Biće teško za nas pred njihovom publikom, pred 12, 13 hiljada ljudi u Spaladijum areni. Oni su favoriti jer igraju kući, ali mislim da ni njima neće biti jednostavno da igraju taj meč - istakao je Đukić.

Tim-menadžer selekcije Srbije je legenda niškog Železničara Časlav Grubić. On sa jugoslovenskom reprezentacijom ima zlatnu i srebrnu medalju na svetskim prvenstvima. Sa niškim timom 1977. godine osvojio Kup Jugoslavije, a sezonu kasnije igrao finale Kupa evropskih pobednika kupova.

I selektor Srbije Jovica Cvetković ima veze sa Nišom jer je u sezoni 2012/2013 vodi "Želju", baš kada je Đukić počinjao seniorsku karijeru.

Rivali “orlovi” su još Švedska i Island.


Nišlije i u dresovima Makedonije i Francuske

nemanja-pribak-foto-fb-nemanja-pribak Makedonci na startu Prvenstva igraju protiv Slovenije; printskrin: FB Nemanja Pribak Bek makedonske reprezentacije Nemanja Pribak je karijeru počeo u rodnom Nišu igravši za Železničar sa kojim je igrao i četvrtfinale Čelendž kupa, a 2005. godine bio izabran za najboljeg sportistu Niša. Zatim je bio član slovenačkog Trima, makedonskog Vardara, Kolubare, francuskog Nanta i sada turskog Bešiktaša.

Mnogo toga se pozitivno promenilo u taktičkom smislu, ali i u odnosu trenera i igrača. Napravili smo neki iskorak i promenili stil igranja, trčanje, napad i odbranu. U prvom periodu možda ne mogu da se očekuju neki sjajni rezultati, ali sa druge strane mi igrači znamo gde nam je mesto. Ekipa smo sa određenim kvalitetom, ako budemo sve prihvatili što trener traži, možemo da se nosimo sa svakim - rekao je Pribak za Južne vesti.

Makedonci su u grupi sa Nemačkom, Crnom Gorom i Slovenijom, a prvi duel im je 13. januara protiv Slovenije.

Prva utakmica nam je mnogo bitna jer je otvaranje šampionata i da bismo videli gde smo sa formom. Nas u grupi čeka i Nemačka, možda najjača selekcija u Evropi. Moj favorit je Hrvatska jer im samo ovo zlato fali, a igraju kao domaćini. Tu su i Nemačka, Danska, Norveška i Francuska. Ovo prvenstvo nikada nije bilo izjednačenije - dodaje Pribak.

foto marko pekic Nikola Karabatić predvodi Francuze; foto: arhivska fotografija, Marko PekićRođeni Nišlija je i najbolji igrač sveta 2007, 2014. i 2016. godine, jedan od najboljih rukometaša Francuske svih vremena i osvajač brojnih medalja i pojedinačnih priznanja Nikola Karabatić. On će predvoditi Francusku u B grupi gde su još Belorusija, Norveška i Austrija.

Karabatić ima tri medalje na Olimpijskim igrama, od čega dve zlatne, šest puta je osvajao medalju na Svetskom prvenstvu, četiri kao planetarni šampion i ima četiri odličja sa evropskih prvenstava od čega tri najsjanija.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj se igra do 28. januara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: