Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 11. 6. 2020.

| Sport

Na Gradskom polju počela sezona na otvorenom u streličarstvu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Kup svetog cara Konstantina streličarstvo jun 2020 foto SK Niš3
Do sada nisu imali prilike da se takmiče na otvorenom; foto: SK Niš

Ovog puta bez takmičara iz Bugarske, koji su prethodnih godina bili redovni učesnici, a uz članove 11 domaćih klubova, održan je Kup Svetog cara Konstantina na Gradskom polju u Nišu. Na prvom streličarskom turniru na otvorenom ove sezone domaćin Niš osvojio je dva odličja - zlatno i srebrno.

Niški klub predstavljalo je šest takmičara, među kojima je bilo i novijih članova. Jedna od trofejnijih i iskusnijih Katarina Sikiruš osvojila je srebro u konkurenciji seniorki, a Mihajlo Stefanović zlato u kategoriji kadeta. Kup svetog cara Konstantina streličarstvo jun 2020 foto SK Niš1 Katarina Sikiruš osvojila srebro; foto: SK Niš

Zbog epidemije virusa korona takmičari nisu imali prilike da se do ovog turnira takmiče na otvorenom, pa u klubu Niš kažu da su zadovoljni rezultatima. S obzirom na to da je ovo tek početak sezone, nadaju se još boljim uspesima u njenom nastavku.

Bez obzira na težinu situacije i jednu novu situaciju na koju smo morali da se priviknemo i u organizatorskom smislu, a to uključuje propisane mere rastojanja i zaštita na terenu, smatramo da je ovaj turnir protekao jako dobro. Žao nam je što je odziv bio nešto manji i svakako je primetno odsustvo naših prijateljskih klubova iz susedne Bugarske koji dugi niz godina tradicionalno posećuju naš turnir - rekli su organizatori.

Kup svetog cara Konstantina streličarstvo jun 2020 foto SK Niš2 Novosadski Velos ekipni pobednik; foto: SK NišNastupilo je 46 takmičara iz 11 srpskih klubova, a ekipni pobednik takmičenja bio je Velos iz Novog Sada. U kategoriji olimpijski luk seniori pobedio je njihov Jovica Velimirović, a i ostala dva pobednička postolja zauzeli su takmičari kluba iz Vojvodine. U ženskoj konkurenciji pobednica je bila Nataša Bogdanović iz beogradskog kluba DIF.

U disciplini kompaund luk pobedio je Stefan Žikić iz Pančeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:08 // 11. 6. 2020.

    Bar nešto pametno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: