Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 28. 9. 2020.

| Sport

Na ITF turniru u Nišu teniseri sa tri kontinenta, Nišlijka među favoritima

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
tenis ilustracija
ITF turnir u Nišu; ilustracija; foto: flickr/Philipp

Iz Sjedinjenih Američkih Država, brojnih evropskih zemalja, Izraela i Kine doputovali su teniseri u Niš, gde danas počinju kvalifikacije za ITF turnir Serbia junior tour Niš open 2020. Takmičenje će održati na terenima Teniske akademije Živković i trajaće do 4. oktobra, a među favoritima za osvajanje turnira nalazi se i Nišlijka Emilija Zdravković.

Ona je pre mesec dana postala juniorska šampionka Srbije, a onda se nadmetala na tri ITF turnira - na dva turnira u Mostaru stigla je do finala i polufinala, dok je na Zlatiboru stigla do polufinala singla, ali osvojila turnir u dublu.

Sem teniserke TAŽ-a, kako sami navode, na turniru će nastupiti oko 100 tenisera i teniserki. Planirano je da se kvalifikacije održe danas i sutra, a da u sredu, 30. oktobra počne glavni deo turnira.

Turnir je prvobitno planiran da se odigra tokom proleća, ali zbog dobro poznate situacije turnir je pomeran više puta i na kraju će biti odigran, ali u skladu sa epidemiološkim merama. Ove godine se igra u nešto manjem formatu, pa će se za prvi reket turnira boriti oko 100 tenisera i teniserki, ali oni dolaze iz velikog broja zemalja (Srbija, Austrija, Velika Britanija, Nemačka, Rusija, Bugarska, Belgija, Izrael, Turska, Amerika, Kina, Hrvatska, Italija...) - navode u TAŽ-u.

Zbog pandemije prisustvo publike nije dozvoljeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: