Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 11. 5. 2016.

| Sport

Na Školskoj olimpijadi u Vranju 7.000 učesnika

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
skolska-olimpijada-vranje.jpg
Paljenjem olimpijskog plamena u Vranju i zvanično počela Školska olimpijada; foto: I.M.

Tradicionalnim paljenjem olimpijskog plamena na Trgu Staniše Stošića i svečano je otvorena jubilarna 10. Školska olimpijada koja se u Vranju održava od 9. do 15. maja.

Takmičenja u Vranju otpočela su u ponedeljak, 9. majaa na jubilarnoj Školskoj olimpijadi u 15 sportskih disciplina takmičiće se ove godine rekordnih 7.000 osnovaca i srednjoškolaca iz cele Srbije. 2 Vatromet za svečano otvaranje; foto: I.M.

Za svakog od njih na svečanom otvaranju ministar sporta i omladine Vanja Udovičić rekao je da je na neki način već pobednik.

Naučite da izgubite, naučite da pobedite, ali naučite i da poštujete vašeg protivnika i vašeg drugara – poručio je takmičarima Udovičić.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je rekao da je presrećan što Evropska unija pomaže organizaciju ovog takmičenja.

Drago mi je što pomažemo održavanje ovog fantastičnog takmičenja kakvih je malo u Evropi, u sjajnom gradu Vranju. Vaše pobede nisu ništa manje od pobeda koje ćemo gledati u Riju ovog leta – rekao je Devenport.

I Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport poželeo je svim učesnicima puno uspeha u takmičenju i naglasio da mu je drago što iz Vranja šalju poruku celom svetu da se ovde dešava nešto lepo i zdravo.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić u ime grada domaćina pozdravio je sve takmičare i goste na svečanom otvaranju i rekao da je Vranje grad koji ulaže u sport.

U prethodnom periodu smo veoma ozbiljno i odgovorno sprovodili politiku razvoja sporta na svojoj teritoriji, počev od strateškog planiranja, preko izgradnje, rekonstrukcije i modernizacije sportskih kapaciteta, do podrške i ulaganja u sportske klubove i istaknute sportske pojedince i sportske klubove – rekao je Antić.

Grad domaćin je inače samo za uređenje sportskih terena i fiskulturnih sala uložio preko 11,5 miliona dinara. 3 Na svečanom otvaranju izveden i kulturno-umetnički program; foto: I.M.

Na bini u centru grada izveden je bogat kulturno-umetnički program, a najveće simpatije okupljenih izazvali su mališani iz Predškolske ustanove “Naše dete”.

Nakon oficijalnog otvaranja olimpijskih igara ispaljen je i veliki vatromet.

Održavanje Olimpijade su podržali Ministarstvo sporta i omladine i Savez za školski sport Srbije koji je i partner Sportskih igara mladih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: