Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 7. 6. 2022.

| Sport

Na fudbalskom meču omladinaca u Kruševcu napadnuti igrači Radničkog iz Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Milanović preporučuje tri treninga nedeljno u trajanju od 45 do 60 minuta; foto: Ari Bronstein, www.flickr.com
Na potezu je Disciplinska komisija; foto: Ari Bronstein, www.flickr.com

Umesto da mladi uživaju u čarima sporta i uče o fer-pleju, na stadionu u Kruševcu na meču omladinaca Napretka i Radničkog u nedelju su viđene scene kakve ne priliče fudbalskoj predstavi, navode iz Fudbalskog kluba iz Niša. U saopštenju Radničkog piše da su "huligani, ali i jedan domaći fudbaler za vreme utakmice tukli gostujuće igrače na terenu", a iz FSRIS-a kažu da u zapisniku postoje žalbe i daljem toku slučaja odlučuje Disciplinska komisija. Dvojica napadnutih igrača su dobro, kažu u Radničkom.

Dvojica fudbalera su na meču u Kruševcu, kažu u Omladinskoj školi Radničkog, dobila udarce u glavu i grudi.

Napao ih je jedan igrač i jedan stariji čovek, pretpostavljam roditelj ili gledalac. Jedan dečak je dobio udarac u grudi, drugi u glavu i što je najvažnije, dobro su. Sudija je prekinuo utakmicu, ali je posle nastavio. Očekujemo da napadači budu adekvatno kažnjeni - kažu u Omladinskoj školi.

Borba za mesto koje vodi u Omladinsku ligu Srbije bila je "mučna i apsolutno nedopustiva u fudbalu, pogotovo u mlađim selekcijama", navodi se u saopštenju Radničkog.

Scene u kojima huligani, ali i jedan domaći fudbaler za vreme utakmice tuku gostujuće igrače na terenu, koji pritom nije propisno ograđen i obezbeđen, i na kome su se već dešavali slični incidenti, su sumorna realnost našeg fudbala. Hajka na gostujuću ekipu i stvaranje apsolutno nesportske atmosfere na terenu u Kruševcu, u kojoj su gosti verbalno i fizički konstantno napadani, vređani, omalovažavani uz najbizarnije i najmorbidnije psovke i uvrede trajala je pre, za vreme i posle nedeljne utakmice. Rezultat same utakmice je, nakon svega viđenog, potpuno u drugom planu - kažu iz Radničkog.

Iz Napretka su Nišlije, kako piše u saopštenju, dobili "formalno izvinjenje portparola domaćeg kluba".

Nefudbalskim stvarima na terenima, jednom za svagda, vreme je da se stane na put. Tražimo od odgovornih za takmičenja u mlađim kategorijama da se ozbiljnije pozabave bezbednošću igrača. Smatramo i da je ovaj incident mogao da bude izbegnut da je teren nakon pređašnjih sličnih dešavanja bio suspendovan, jer ne ispunjava bezbednosne kriterijume - kažu u Radničkom.

U Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije navode da će sve žalbe koje su unete u zapisnik biti proverene i Disciplinska komisija će do kraja nedelje odlučiti o eventualnim sankcijama i kaznama.

Iz kruševačke policije potvrdili su za Južne vesti da je priveden 19-godišnjak zbog sumnje da je izvršio nasilje na sportskoj priredbi, a povređeni mladić nije zahtevao bolničku intervenciju.

Sa druge strane, na zvaničnom sajtu Napretka iz Kruševca, u izveštaju sa utakmice, piše samo da je "nesnosna vrućina bila najveći protivnik akterima derbija, pa nisu demonstrirali partiju kakva dolikuje lideru i prvom pratiocu". O incidentu nema reči.

Rezultat, koji je nažalost ostao u drugom planu, bio je 0:0, a Napredak je ovim remijem, kolo pre kraja obezbdio plasman u Omladinsku ligu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gledalac

    17:11 // 8. 6. 2022.

    Bio sam na utakmici niceg spornog nema, nego iz Radnickog traze neko opravdanje za neuspeh!

  • Dejan

    11:49 // 8. 6. 2022.

    Neverovatno kakvae manipulacije su radili da uđu na silu i nije im uspelo dovukla se neka bagra tu,sve to da se otera odakle je došlo

    • Iskustvo

      07:26 // 9. 6. 2022.

      Treba vratiti Dekija zandarmerca, covek je sposoban vec se pokazao i dokazao koliko voli Radnicki. Ima iskustva u vodjenju omladinske skole!

  • Komsija

    19:50 // 7. 6. 2022.

    Sve ovo sto je navedeno upravo je radila omladinska ekipa Radničkog iz Nisa nevidjeni pritisci na sudije i na protivničke igrače..pokušali na silu da udju u kvalitetnu ligu iako nemaju kvalitet za to..e pa gospodo ne moze to tako!!!u skoli nevidjeno rasulo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: