Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 5. 12. 2017.

| Sport

Na izmaku pete decenije čuveni Žuća se vratio košarci i ubacio 38 poena

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Slobodan Mitić Žuća
Ubacio 6 trojki; foto: Dušan Đorđević

Iako je 4 godine prošlo od kada je poslednji put odigrao profesionalnu utakmicu, samo je dve nedelje bilo potrebno da se legenda leskovačke košarke Slobodan Mitić Žuća vrati u velikom stilu. Pristao je 49-godišnjak da do kraja sezone pomogne Pustoj Reci iz Bojnika, kojoj nikako ne ide ove sezone, a da je to bio pravi potez dokazao je u utakmici protiv Vlasotinca, kada je postigao 38 poena za 23 minuta na parketu.

Sem što je ubacio 6 trojki, impresivno je i što je košarkaš, koji je najveći deo karijere proveo u Zdravlju iz Leskovca, postigao 21 poen uzastopno, pa je partija koju je pružio obeležila utakmicu 8. kola Druge regionalne lige Istok između Puste Reke i Vlasotinca.

Kao pobednik izašla je ekipa iz Bojnika, što je njima bila tek druga pobeda ove sezone, a zahvaljujući kojoj su pobegli sa dna tabele.

Pre dve nedelje je došao u klub i takoreći igra bez treninga. Dođe jednom nedeljno u Bojnik i odigra kako odigra. Izvanredno se uklopio. On je legenda leskovačke i srpske košarke i voli da bude vođa na terenu. U početku nije hteo da se nameće, ali onda su ga prihvatili i sada je pravi vođa. Šta kaže - to je zakon - kažu u klubu.

Inače, ova utakmica završena je sa 96:75, a tim iz Bojnika je sada na 7. poziciji. Što se tiče ostatka lige, lider je Fer plej iz Niša, ali im za vratom diše Actavis Academy iz Leskovca, sa bodom zaostatka.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    14:03 // 6. 12. 2017.

    Pravi car!

  • Nislija

    12:00 // 6. 12. 2017.

    Covek mora da igra,ne moze samo da se zivi od obezbenjenja klubova u leskovcu.Sigurno on i voli da igra ali sramora je da takva legend,koja je ceo zivot provela u zdravlju i odbila bogatije ponude, mora da radi kao obezbenjenje i raspravlja se sa pijanicama i narkomanima.Mogli su makar neki normalniji poso da mu nadju kad vec ne moze neku penziju da mu obezbede

  • burke

    00:50 // 6. 12. 2017.

    Kosarka je u Leskovac propala. Samo jos Zuca ostao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: