Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 27. 5. 2023.

| Sport

Na kraju sezone - Radnički protiv Kolubare za opstanak u Superligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Andreja Stojanović, FK Radnički
Pobedom do opstanka; foto: Jelena Mišić

Poslednje kolo plej-auta i Superlige doneće odgovore na pitanja koja ekipa će ići u baraž, a ko će sigurno obezbediti opstanak u eliti. Niški Radnički danas u Lazarevcu igra sa Kolubarom, ekipom koja je ispala nakon kazne Disciplinske komisije FSS-a, a pobeda mu donosi opstanak u najjačem rangu.

Pošto je Radnički u prošlom kolu, kada je poražen od Spartaka u Subotici, propustio priliku da obezbedi opstanak u Superligi, sada ima novu i poslednju šansu. Trener Dragan Šarac ističe da sve staje u narednih 90 minuta i znaju da moraju da ih odigraju maksimalno angažovano i motivisano.

Ne zanima nas nijedan drugi ishod sem pobede jer nam jedino 3 boda znače direktan opstanak u Superligi. Ovih nekoliko dana uvežbavali smo taktiku i pripremali meč sa Kolubarom i verujem da smo spremni za ovaj težak izazov. Kolubara je dobar tim, na svim utakmicama, pa i u prethodnom kolu protiv Radnika, stvaraju mnogo šansi. Imamo određenih kadrovskih problema, pogotovo u zadnjoj liniji tima. Svi igrači koji dobiju šansu će dati maksimum da dođemo do željenog cilja – 3 boda u Lazarevcu - rekao je Šarac.

Zbog povreda Gaku i Etongu neće moći da igraju, a Frej se i dalje oporavlja. Nekadašnji fudbaler Kolubare Stefan Marjanović rekao je da mu je žao bivšeg kluba koji je kažnjen oduzimanjem bodova.

Pre svega, kao Lazarevčanin, želim da istaknem da mi je izuzetno žao što je došlo do ove situacije sa Kolubarom. Grad Lazarevac i Kolubara zaslužuju da imaju superligaša, želim da se već sledeće sezone vrate u Super ligu. Što se nas tiče, "meč-loptu" koju smo imali protiv Spartaka nismo iskoristili. Izgleda da čitave sezone nekako idemo težim putem, ali će, nadam se, tako i pobeda sutra biti slađa i vrednija. Nema puno kalkulacija, idemo na pobedu, a čeka nas čvrst i organizovan protivnik. Predvode ih iskusniji Đuranović i Nikolić, koje prate mlađi Bakić i Popović. Kako god bilo, sve sem tri boda za nas ne dolazi u obzir - rekao je Marjanović.

Utakmica u Lazarevcu, kao i svi susreti poslednjeg kola plej-auta, počinje u subotu u 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • L = P

    14:59 // 27. 5. 2023.

    Sportska elita f. k. Radnickog je smenila Mrku kao najuspesnijeg trenera!!!! Ali zemljak Sarac velika trenerska nada ce " izboriti" opstanak!!! Dovedite jos nekog beogradjanina ako je slobodan u Radnicki da se uci u Nis!

  • Tončev napolje

    12:57 // 27. 5. 2023.

    Spremili ste se kao za Spartak jel da?

    • Tončevnapolje

      19:56 // 27. 5. 2023.

      Bio sam u pravu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: