Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 18. 2. 2017.

| Sport

Na kupu Koraća bez iznenađenja, ABAligaši za finale

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kup
Najviše pružili oni od kojih se to najmanje očekivalo - Dunav pao u 2. četvrtini; foto: Vanja Keser

Uvodne utakmice košarkaškog kupa Radivoja Koraća u Nišu nisu donele nikakvo iznenađenje. Čak ni neka uzbudljivija završnica, mada je Dunav protiv Partizana pružio dobru partiju. Ipak, razlika u kvalitetu između klubova koji igraju regionalnu i domaću ligu je ogromna, pa nas danas očekuju polufinalni okršaji između abaligaša.

Prvo su na parket izašli Mega Leks i Dinamik, a momci u pink-žutim dresovima prikazali su igru koja je ličila na onu koja ih je krasila tokom prošle sezone kada su i osvojili ovaj turnir. Igrači Dinamika, koje sa klupe vodi popularni trener Muta Nikolić, nisu nikako mogli da otežaju posao abaligašu, iako se publika nadala da će Beograđani uspeti da makar malo ugroze favorita.

Mi smo uzeli igrače koji prelaze u stariju kategoriju, one koji ne mogu da igraju u Zvezdi, Partizanu ili Megi i cilj nam je bio da im damo šansu da igraju za prvi tim. Razlika u kvalitetu je očigledna, ali nas zanima Košarkaška liga Srbije. Uz pomoć nekih starijih igrača igraćemo i Superligu, a za par godina će biti tu dobrih igrača - rekao je Nikolić.

Mega je uspešno prešla prvu prepreku, ali ono loše je što im se plejmejker Nikola Rebić povredio, pa nije sigurno da će nastupiti u polufinalu, a trener Dejan Milojević je saopštio i da je njihov najbolji igrač Rade Zagorac takođe pod znakom pitanja zbog stomačnog virusa.

Prve informacije su da Rebić nije strašno povređen, mada je to mnogo gore izgledalo kada je pao, tako da ćemo videti. Želimo da pobedimo i Partizan, što bi bilo veliko iznenađenje jer igraju u odličnoj formi, ali mi ćemo dati sve od sebe da im se isprečimo - kaže Milojević.

Ekipa Dunav iz Starih Banovaca, koja je poslednja izborila plasman na završni turnir, jedina je uspela da pruži otpor abaligašu i čak prvu deonicu završi nerešenim rezultatom. Međutim, nakon ovog uspeha njihova nervoza je bila ogromna, pa su u drugoj četvrtini dali svega 5 poena, što je i odlučilo pobednika. Iako su i u drugom poluvremenu bili ravnopravni protivnici, -20 protiv Partizana bilo je nemoguće nadoknaditi.

Trener “parnog valjka” Aleksandar Džikić se razboleo, pa ih je sa klupe vodio Nenad Čanak koji je pohvalio ekipu Dunava i rekao da je fenomenalno to što rade poslednjih sezona, kao i da bi bilo sjajno kada bi bilo više takvih sredina u Srbiji. Sa druge strane, odmah su se okrenuli sledećem meču.

Naša ideja je bila da minutažom zaštitimo neke igrače. Sutra će biti teško protiv Mege, ali naš cilj je finale. Trener Džikić ima stomačni virus, ali ja se nadam da će uz njegovu korpulenciju uspeti da savlada to, kao i Hečer koga smo odmarali sada - kazao je Čanak.

Ono što je bilo još neočekivanije je što je u Niš doputovalo preko 300 navijača iz Banovaca koji su napunili zapadnu tribinu i u nekim trenucima uspevali da dođu do izražaja i pored hale pune Partizanovih navijača. Iako su crno-beli bili bolji od Dunava u svakom segmentu igre, najbolji pojedinac bio je njihov Lazar Zorčić.

Jedan dobar meč za nas, nadam se da smo ostavili dobar utisak, borili smo se koliko smo mogli. Objektivno, Partizan je mnogo jači protivnik i hvala i navijačima koji su došli iz Banovaca, ja mislim da smo se pokazali u dobrom svetlu - priča Zorčić.

Prvo polufinale odigraće Crvena zvezda protiv FMP-a od 17 sati, a favorit su svakako crveno-beli i pored umora i toga što su plejmeker Nejt Volters i centar Milko Bjelica "roviti". Okršaj Mege i Partizana počinje u 21 sat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: