Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 17. 6. 2019.

| Sport

Na pripremama u Sloveniji ekipu Radničkog čeka pet provera

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Mladost
Još malo u Nišu, pa se sele u Sloveniju; foto: Vanja Keser

Vicešampion Srbije niški Radnički za tri dana kreće u Sloveniju gde će nastaviti pripreme za novu sezonu u kojoj ga očekuje borba u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Superligi i Kupu Srbije, a među rivalima koji će proveriti formu "Reala sa Nišave" su ruski Soči, slovenački Bravo, Domžale i Olimpija, kao i Gorica iz Hrvatske.

Ekipa Nenada Lalatovića kreće 20. juna u banjsko-klimatski i sportsko-rekreativni centrar Terme Čatež, a biće tamo do 3. jula

Pored svakodnevnih treninga, ekipu iz Niša očekuju i pripremne utakmice, a poznati su i rivali, kaže Marko Jovanović, sportski direktor Radničkog.

Prvi rival i to 23. juna je Soči iz Rusije, zatim igramo sa ekipama Bravo, Gorica, Domžale i Olimpijom iz Ljubljane - kaže Jovanović.

Ruski tim je kao drugoplasirani u Drugoj ligi Rusije novi član najvišeg ranga. Nogometni klub Bravo iz Ljubljane postoji tek 13 godina, a ove sezone je osvojio prvo mesto u Drugoj ligi i sada je novi član prvog ranga.

Gorica iz Velike Gorice bi trebalo da 29. juna bude protivnik Radničkog, a još jedna proba Nišlije očekuje protiv Domžala, trećeplasiranom ekipom slovenačke prve lige.

Nišlije će igrati i sa ljubljanskom Olimpijom, vicešampionom Slovenije.


Još nema potpisa, samo nagađanja

Nakon produžetka ugovora sa Aleksandrom Todorovskim i dolazaka novih imena - Milana Makarića, Veljka Batrovića, Nemanje Tomića i Marka Kneževića, nema još pojačanja, bar prema rečima Marka Jovanovića, sportskog direktora Radničkog.

Drinčić Radnički Povratak na "Čair"; foto: Vanja Keser

Prema nezvaničnim informacijama niški tim pregovara sa Nikolom Drinčićem, okosnicom prošlosezonske ekipe, koji je prvobitno otišao sa "Čaira". Odbrambeni igrač i nekadašnji igrač Čukaričkog Đorđe Đurić trenutno je na "Čairu" što pokazuje i slika koju je objavila Fejsbuk stranica "Real sa Nišave".

Nema ništa zvanično, očekujemo za dan-dva neke realizacije. Sve su nagađanja, ali videćemo, pregovaramo, nagovaramo i tako - rekao je Jovanović.

O produžetku saradnje sa kapitenom Radničkog Aleksandrom Jovanovićem i iskusnim Sašom Cakijem Stojanovićem, kako kaže Jovanović, uveliko se pregovara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: