Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 20. 12. 2022.

| Sport

Na rekonstrukciju stadiona "Čair" i dalje se čeka, pare otišle za energente

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion Čair
Stadion i dalje samo čeka i čeka; foto: Aleksandar Kostić

"Između rečenica je rečeno da je deo sredstava za stadion "Čair" otišao za nabavku energenata i da ćemo da sačekamo", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Strpljivi smo, dodaje Sotirovski, po pitanju rekonstrukcije stadiona, koja je počela 2011. godine.

Nastavak rekonstrukcije stadiona "Čair", koja je rušenjem tri tribine počela pre više od 11 godina, još se čeka. A čekaće, kako je rekla gradonačelnica Niša na sednici Skupštine - i dalje.

Stadion je kao projekat predat Ministarstvu, nekadašnjoj Kancelariji za javna ulaganja. Kojim će putem ići naš stadion, to zavisi iz Ministarstva. Mi smo uradili sve što se tražilo od nas. Promenili smo sve što je Ministarstvo tražilo od nas. Kada će stići novac, verovatno bi već stigao, jer smo i prošle godine u ovo vreme razgovarali sa predsednikom. Rekli su da je mnogo skuplji nego što je planirala država. Ali ono što je najvažnije, mislim i smatram, a i između rečenica mi je rečeno da je deo sredstava otišao za nabavku energenata i da ćemo da sačekamo za stadion. Mi smo strpljivi. Po pitanju stadiona smo strpljivi - rekla je Sotirovski.

Iz Ministarstva za javna ulaganja ne odgovaraju na pitanja kada bi trebalo da se nastave radovi na "fudbalskoj lepotici" kako je pre godinu dana stadion "Čair" nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Početkom avgusta Vučić je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu". Podsetimo, predsednik Srbije je najavljivao početak gradnje za mart ove godine pa se onda izvinio i pomerio rok za maj, a prolazi i decembar i ova godina - radnika i mašina nigde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttriker

    21:52 // 20. 12. 2022.

    Ko li Beogradu placa energente i od kojih para ? Misli li ova zena da su svi koji gaze ovaj asvalt ,decenijama, budale ili ,samo da kaze nesto, radi,reda ?
    Uostalom, sta je briga , ovde jedinstvo ne postoji, vec samozivnost !

  • Robin Hud

    14:13 // 20. 12. 2022.

    Ali zato punom parom radi naplata parkinga oko stadiona. Posto to daje dobru zaradu trebalo bi napraviti jedan veliki visespratni parking, koji nam ionak treba

  • Gaga

    12:35 // 20. 12. 2022.

    Svi u Leskovac...ili Zajecar...beton liga,liga bez briga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: