Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 6. 10. 2021.

| Sport

Na spisku selektora Tonija Đerone i Nišlija Darko Đukić

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
darko-djukic,-reprezentacija.jpg
Opet među "Orlovima"; Ilustracija; foto:arhiva JV

Selektor muške rukometne reprezentacije Toni Đerona objavio je spisak igrača za EHF nedelju u kojoj će srpski tim 5. i 6. novembra odigrati prijateljske mečeve sa reprezentacijom Slovačke. Među 21 igračem našao se i igrač skopskog Vardara i rođeni Nišlija Darko Đukić.

Nije bilo većih iznenađenje na spisku španskog stručnjaka, a okosnicu tima čine igrači koji su izborili plasman Evropsko prvenstvo. I ovoga puta, na spisku se našlo samo jedno ime sa juga, pošto mesta za mladog Vranjanca Stefana Dodića nije bilo. On je član poljskog Vive Kelcea i bio je jedan od igrača koji su igrali u januraskim mečevima kvalifikacija protiv Francuske i Grčke.

Na spisku se nalaze i dva nekadašnja igrača Železničara Stevan Sretenović i Marko Milosavljević.

Poslednje okupljanje pred Evropsko prvenstvo zakazano je za 31. oktobar u Sportskom centru FSS-a, gde će najbolji srpski reprezentativci trenirati od 1. do 4. novembra. Zatim će uslediti put u Slovačku i dva prijateljska susreta sa domaćinom.

Prijateljski mečevi u Slovačkoj poslužiće selektoru Đeroni da još jednom okupi tim pred EURO koji će od 13. do 30. januara 2022. godine igrati u Slovačkoj i Mađarskoj. Srpska reprezentacija nalazi se u grupi C sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom.

Kompletan spisak igrača

Golmani: Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Mihajlo Radovanović;

Krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević;

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić;

Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Stevan Sretenović, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Marko Milosavljević, Jovica Nikolić, Miloš Orbović, Mihajlo Radojković;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: