Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:15, 4. 2. 2020.

| Sport

Nada Srba protiv Španaca trajala 7 minuta, za SP protiv Finaca

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Srbija Španija futsal
Ni rani izlazak iz bonusa španskog sastava Srbima nije pomogao; foto: Vanja Keser

Rezultatom 5:1 savladala je futsal selekcija Španije reprezentaciju Srbije u krcatoj hali "Čair" u Nišu, pošto su domaći meč otvorili nervozno i sa puno grešaka. Kada su u drugom poluvremenu Srbi uspeli da smanje na 2:1 nada u preokret se razbuktala, ali onda su gosti zasuli mrežu "orlova" sa još tri gola. Ipak, nije sve izgubljeno, pošto će Srbija imati šansu da se u dvomeču sa Finskom, početkom aprila, izbori za plasman na Svetsko prvenstvo.

Španci su već u 4. minutu postigli vodeći pogodak, preko Bebea. Prednost su duplirali tri minuta kasnije, a strelac je ovog puta bio Raul del Olmo. Srbi su smanjili vođstvo rivala u 27. minutu, kada je Marko Pršić bio precizan iz penala (1:2).

SRBIJA - SPANIJA-3 Foto: Vanja KeserMeđutim, gostujući sastav je još jednom povisio na +2, ponovo preko Bebea, u 34. minutu, a do kraja je još i Adolfo dva puta zatresao mrežu "orlova" - u 37. i 39. minutu.

Srbija će u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Litvaniji igrati sa drugoplasiranim u Grupi A - Finskom. Prvi meč će se igrati u Srbiji 9. aprila, a revanš u Finskoj tri dana kasnije.

Finci su na UEFA rang-listi lošije plasirani od oba tima koja su Srbi savladali na ovom turiniru - nalaze sa na 20. poziciji. Uz to, nikada nisu imali zapaženiji rezultat na svetskim ili evropskim prvenstvima, ali su u ovim kvalifikacijama priredili pravo iznenađenje, pošto su pobedili Belorusiju i remizirali sa Italijom i Portugalijom.


Srbi počeli nervozno, ali je penal na kratko dao nadu

U 4. minutu, nakon greške Jovana Lazarevića, Španci su imali zicer, ali ga je skinuo Nemanja Momčilović. Međutim, sledeći nije uspeo, pošto se u metežu koji je usledio najbolje snašao Bebe i zatresao mrežu Srba. SRBIJA - SPANIJA-4 Foto: Vanja Keser

Nakon toga, dve odbrane golmana iz Prokuplja podigle su publiku na noge. Prvi put je odbranio jednom rukom, a sledeći je uspeo da, u situaciji jedan na jedan, izađe na kraj sa španskim futsalerom.

Usledio je još jedan strašan napad Španaca, u 7. minutu. Šutirao je Serhio Lozano, lopta se odbila od Dragana Tomića do Raula del Olma koji je sa dva metra udaljenosti od gola poslao u mrežu.

Opšti utisak prvog poluvremena bio je da su Srbi u ovaj meč ušli nervozni i stegnuti - mnogo su grešili sa loptom, gubili je i kada su mogli da je sačuvaju, slali je u noge protivnika, a udarce na gol gađali slabo i daleko od stativa i prečke. Sa druge strane, Španci su zaigrali mnogo bolje nego u prethodna dva duela tokom ovih kvalifikacija.

SRBIJA - SPANIJA-5 Foto: Vanja KeserNajbolja šansa za Srbiju dogodila se u 12. minutu, kada je Marko Pršić šutirao po zemlji, ali je golman Huanjo to nogom odbranio. Gotovo ista situacija dogodila se i početkom drugog poluvremena.

Za ove dve loše reakcije Pršić se iskupio u 27. minutu. Jedan od španskih futsalera igrao je rukom u kaznenom prostoru, arbitar je dosudio penal, koji je Pršić sigurno pretvorio u 2:1. Upravo je ovo bilo ono potrebno i timu i publici na tribinama. Srbija je zaigrala bolje, a navijači na krcatim tribinama "Čaira" postali gromoglasni.

Još jedna dobra stvar po "orlove" bila je što su Španci ispunili bonus od 5 faulova. Međutim, prekaljeni futsaleri nisu sebi dozvolili nijedan prekršaj više.

Ninoslav Aleksić je u 31. minutu mogao da donese egal, kada je uklizao do lopte, ali je ona okrznula spoljnu stranu stative i otišla napolje.

Srpsku euforiju još jednom je prekinuo Bebe, u 34. minutu. Nakon što je Lozanov udarac blokiran, Bebe je natrčao na loptu i poslao je u mrežu. Svega 3 minuta kasnije, stiglo je i 4:1, pošto je pogodio Adolfo. SRBIJA - SPANIJA Foto: Vanja Keser

I još jedan gol su dali Španci u 39. minutu, i ponovo je Adolfo bio poguban po srpske igrače. Rizik se Srbima nije isplatio, pošto je Huanjo šutirao na prazan gol domaćina, a Adolfo samo potiljkom potpomogao lopti da uđe u gol.

U poslednjem minutu, pošto je bilo jasno da je Španija siguran učesnik Mondijala, ekipe nisu prikazale ništa značajno već su čekale da sudija označi kraj.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Srbija - Španija 1:5 (0:2)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Eduardo Fernandez Koeljo (Portugalija) i Migel Kastiljo (Portugalija)

Strelci: Bebe (4. i 34. minut), Del Olmo (7. minut), Pršić (27. minut), Adolfo (37. i 39. minut)

Srbija: Nemanja Momčilović, Strahinja Petrov, Dragan Tomić, Marko Pršić, Vladan Vesić, Jakov Vulić, Ninoslav Aleksić, Nikola Matijević, Denis Ramić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Miloš Stojković, Darko Ristić

Španija: Huanjo, Ortiz, Serhio Lozano, Adri, Raul Kampos, Karlos Baron, Hose Ruiz, Bebe, Mark Torla, Solano, Andresito, Adolfo, Rafa Usin, Raul Del Olmo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Upola s lukom

    15:18 // 5. 2. 2020.

    Nek povedu i ministra prosvete.

  • Mara

    05:44 // 5. 2. 2020.

    Biće bolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: