Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 14. 2. 2019.

| Sport

Nada trajala tokom prve deonice - FMP deklasirao tim iz Žitišta u Kupu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
FMP Sveti Đorđe Kup Koraća 2019
Veliku borbenost prikazao tim iz Žitišta; foto: Vanja Keser

Kako je i očekivano, ekipa iz Žitišta imala je mnogo glasniju podršku u hali "Čair" od rivala FMP-a. Bubnjevima, balonima i grlima bodrili su "bokseri" i dali sve, isto kao i košarkaši na terenu, da bajka potraje bar još dva dana. Ipak, parirao je Sveti Đorđe samo tokom prve deonice Beograđanima, koji su slavili sa 112:58 i tako obezbedili sebi novo polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Išli su izabranici Marka Boljca na sve ili ništa od samog početka i to je išlo odlično. Brojnim trojkama, u kojima je prednjačio Marko Tomić, pošto ih je ubacio 4, uspeli su da održe neizvesnost i prvi period završe sa jednakih 23:23.

Ipak, nije se to održalo i u nastavku. "Panteri" su pogađali gotovo sve, dok tim iz Žitišta skoro 8 minuta nije dao koš iz igre. Posebno se zakucavanjima isticao Duop Rit, a trojka FMP-a sa zvucima sirene postavila je 54:34 na poluvremenu. Saša Đorđević Igor Rakočević Darko Bulatović Na meču bile i košarkaške legende Saša Đorđević i Igor Rakočević; foto: Vanja Keser

Ni po povratku na parket nije bilo bolje, te je postalo jasno da Sveti Đorđe ipak nema snage da se nosi sa ekipom iz Železnika, apsolutnim favoritom u ovom meču. Čak su se ućutali i, isprva entuzijastični i glasni, navijači trećeligaša. I dok je FMP-u u trećoj deonici pošlo za rukom da ubaci 29 poena, ekipa iz Žitišta nije uspela da stigne ni do dvocifrenog broja poena, pa su pred finalnu deonicu "panteri" imali ogromnih 40 razlike.

Još su je "nadogradili" u završnici, pa su sa +54 sigurno slavili. Ipak, Sveti Đorđe je iz "Čaira" ispraćen velikim aplauzom, zbog samog plasmana na Kup Radivoja Koraća.

Najbolji igrač bio je Marko Tomić, koji je postigao 22 poena, od čega 6 trojki, a od 12 koliko su ih ukupno postigli košarkaši iz Žitišta.

U 19:30 počinje drugi četvrtfinalni meč, u kome će se nadmetati Partizan i Novi Pazar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: