Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 26. 6. 2010.

| Sport

Nagrade za niške sportiste

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Nagrađeni sportisti ispred Gradske kuće u Nišu

Najbolji dokaz da niški sport nije “mrtav” je 15 niških klubova čiji su sportisti osvojili prva mesta u državi ili se plasirali u viši rang takmičenja.

- Njima grad Niš daje zahvalnost što su grad Niš reprezentovali na najbolji način - rekla je Nadica Ivković, generalni sekretar Sportskog saveza Niša u holu Gradske kuće, gde su najboljim niškim sportistima dodeljene zahvalnice I priznanja.

Mađu klubovima koji su se našli na listi najuspešnijih bili su Ženski košarkaški klub ”Student”, koji je izborio plasman u Superligu, Klub malog fudbala “Kopernikus-Vidre” (vicešampioni Srbije), Džudo klubovi “Kinezis” i “Niš” (prvaci Srbije u raznim kategorijama), Streljački klub “1881” (ekipni prvaci države), Kuglaški klub ”Niš-Put" (treći u Evropskom kupu), FK”Sinđelić” (plasman u Prvu ligu) i drugi.

Priznanja su uručili Bratislav Vučković i Nađa Marković, predsednik SS i zamenica gradonačelnika Niša.

- Izgradili smo nekoliko terena sa veštačkom travom, uredili smo 19 terena za male sportove, kupili opremu bokserskom klubu, napravili svlačionice u hali Čair, a potrudićemo se da još mnogo toga napravimo kako bi dali što bolje uslove niškim sportistima - rekla je Nađa Marković.

Marija Ilić i Ivana Stoilković iz Košarkaškog kluba "Student", kažu da je dobro što se grad setio da oda čast dobrim sportistima.

- Mi smo se u superligu plasirale tako što smo pobedile u svih 20 utakmica, a ni jednu nismo izgubile ili igrale nerešeno. Imamo mali problem u terminima treninga u hali. Obavezno dobijemo termin treninga od 9,30 uveče tako da je to malo naporno - kažu ove dve devojke.

Staša Gejo, članica Penjačkog kluba “Paek” iz Niša je dvostruka prvakinja Evrope.

- Okolina Niša je Diznilend za penjački sport tako da treniram svakodnevno, a nekada i dva puta dnevno i to kombinovano, na veštačkim i prirodnim stenama - objašnjava Staša.

Veliki aplauz u sali dobile su igračice Fudbalskog kluba “Mašinac” koje su po 24. put osvojile prvenstvo Srbije, ali i kup države.

- Trenutno smo na 17. mestu u Evropi po zvaničnoj rang listi, što je za nas značajan uspeh - kazala je Emilija Arsić, sekretar ovog kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: