Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 2. 4. 2018.

| Sport

Nais kreće u borbu za Evropu, prvi rival Crvena zvezda

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo
"Lepo je videti Niš u Evropi"; foto: Vanja Keser

Sa velikim ambicijama i željom da pobede u svakoj utakmici, kako sami kažu, vaterpolisti Naisa otpočinju Superligu - prvenstvo koje vodi u evropska takmičenja. Nišlije će 2. aprila gostovati Crvenoj zvezdi, timu koji vodi zvanično najbolji trener na svetu Dejan Savić i koji je takmičenje u Jadranskoj A2 ligi završio na 1. mestu.

U Superligi će se, sem srpskih predstavnika u jadranskim ligama, naći i najbolje ekipe Prve lige - kragujevački Radnički i Zemun. “Večiti” su svakako favoriti za osvajanje titule, ali ne treba zaboraviti ni na ostale timove, jer svako čeka svoju šansu. Kako dobar plasman u ovom takmičenju osigurava i izlazak na evropsku scenu, trener Nenad Vasilovski naglašava da bi bilo lepo videti Niš u Evropi.

Mi uvek idemo na najviši plasman. Tako se spremamo, tako i treniramo. Osnovna stvar Superlige je da mi pružimo svoj maksimum. Crvena zvezda je maksimalni favorit. Idu na titulu, pojačali su se Brankom Petkovićem, bivšim njihovim igračem, koji je sada i trener. Svi timovi ozbiljno shvataju Superligu - prva dva mesta vode u Ligu šampionu, treće i četvrto i peto u Ligu Evrope. Mislim da je lepo videti Niš u Evropi - zaključio je Vasilovski.

Crvena zvezda ove sezone ima odličan učinak - u Kupu je došla do finala, gde je poražena od Partizana, dok je Jadransku A2 ligu završila sa maksimalnim brojem bodova. Jedini remi crveno-belima je bio sa Vojvodinom, ali je Beograđanima, zbog incidenta u tom meču, dodeljena službena pobeda.

Nema sumnje da su favoriti u duelu sa Naisom, ali prvotimac Nišlija Tihomir Živić kaže da oni i u ovom, kao i u svakom meču, idu na pobedu.

Na početku sezone trener Vasilovski je rekao da uvek ide na pobedu. Vremenom nam je usadio taj neki mentalitet. Tako mi, nebitno ko je naredni protivnik, nebitno da li je favorit na papiru ili ne idemo na pobedu. Shodno tome se i za ovu utakmicu tako spremamo. Atmosfera u ekipi je na zadovoljavajućem nivou, motivisano ulazimo u ovu utakmicu - priča Živić.

Meč je zakazan za 17:15.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: