Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 28. 9. 2018.

| Sport

Nais otpočinje evropsku “bitku”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais Aleksandar Mitrovic
Ortiđa glavni favorit, Nišlije spremaju iznenađenje; foto: Vanja Keser

Vaterpolisti Naisa nalaze se u Atini, gde ih od 28. do 30. septembra očekuju tri utakmice u kvalifikacijama za Kup Evrope. Za mesto koje vodi u narednu fazu kvalifikacija, Nišlije će se boriti redom protiv italijanskog tima Ortiđa, domaćina Idre i crnogorskog Primorca.

Nais ima tri jake utakmice u samo tri dana, pa je sigurno da mu neće biti lako, naglašava trener Jovan Serafimović, ali je raspored dobar, pošto će prvog dana, danas od 18 sati po našem vremenu, “prebrinuti” glavnog favorita Ortiđu.

Dobro je što prvo igramo sa Ortiđom, gde direktni protivnici igraju međusobno, pa možemo na licu mesta da pogledamo šta i kako igraju. Primorac je bio na turniru u Sarajevu i Vojvodinu je dobio sa 12, 13 razlike, tako da su i oni vrlo ozbiljna ekipa - objašnjava Serafimović.

Ovo je ujedno i početak takmičarske sezone za niške vaterpoliste koji, kaže kapiten Naisa Igor Lazić, očekuju sa puno elana. Sem evropskog takmičenja, oni će ove sezone nastupati i u Jadranskoj ligi, Superligi, kao i Kupu Srbije.

Atmosfera u ekipi je stvarno na jednom visokom nivou. Svi momci su željni igranja utakmica. Treniramo već šest nedelja i ne možemo da dočekamo zvanične utakmice. Sa puno entuzijazma, volje, želje i htenja čekamo duele u Atini - ističe Lazić.

Dan kasnije niški tim igra sa grčkom Idrom od 20 sati, a u nedelju, 30. septembra od 10 sati protiv crnogorskog Primorca.

Svako od vaterpolista niškog sastava ima želju da se pokaže i dokaže, smatra prvotimac Aleksandar Mitrović, a smatra i da ekipa ima kvalitet, te da će pokazati koliko vredi.

Idemo da probamo da pobedimo Primorac i Idru. Sa Ortiđom mislim da će biti teško, imaju iskusne reprezentativce Italije i neke naše bivše reprezentativce. Svi željno čekamo da pokažemo šta možemo i koliko možemo. Izlazak u Evropu je velika svar ne samo u vaterpolu, nego u bilo kom drugom sportu - kaže Mitrović.

Situacija sa igračkim kadrom nije sjajna, pošto Nemanja Šilj neće igrati sigurno, jer se od januara seli u inostranstvo, pa nije mogao da bude licenciran za Kup Evrope. Povređeni su novajlija Kristofer Vang i povratnik Đorđe Lekić, ali su otputovali u Atinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: