Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:43, 21. 8. 2019.

| Sport

Nais predstavio pojačanja, ambicije kluba iste kao prošle sezone

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Serafimović Krstić Cvetković Ganić Vasić Latinović
Sa istim ambicijama u novu sezonu; foto: M. H.

Dobar deo prvotimaca otišao je iz Naisa, ali su na njihova mesta stigla su petorica novih, a sem ranije najavljenih mladih reprezentativaca Srbije i povratnika, na “Čair” je stigao i bek Radovan Latinović. Trener niških vaterpolista Jovan Serafimović rekao je da će se naredne sezone truditi da budu u vrhu Regionalne A2 lige, a ako im se ukaže prilika i da napadnu njenu drugu poziciju i baraž za A1 ligu.

28-godišnji Latinović je prekaljeni internacionalac rodom iz Crne Gore, koji ima iskustvo igranja u najjačem regionalnom šampionatu, s obzirom na to da je pretprošle sezone nastupao za Primorac iz Kotora.

Kao što je već najavljeno, klub sa “Čaira” pojačali su omladinski reprezentativci Srbije Aleksa Cvetković i Vukašin Ganić, povratnici u redove niškog tima Uroš Vasić i Nemanja Šilj. Niški klub su napustili Aleksandar Mitrović, Jakša Kosić, Nemanja Budurin, Vladimir Mickić, Đorđe Lekić i Miloš Malenović.

Smatram da smo sa ovim dolascima i odlascima na otprilike istom nivou kao prošle godine i stoga su nam i ciljevi isti. U Regionalnoj ligi želimo da posle prvog kruga takmičenja budemo u prvih šest ekipa na tabeli, u Kupu Srbije ćemo tražiti novi plasman na završni turnir jer ćemo biti nosioci u četvrtfinalu, dok ćemo u Superligi Srbije probati da napadnemo plej-of - rekao je Serafimović.

Ove godine nema izmena u sistemu takmičenja u Regionalnoj A2 ligi, a razlika u odnosu na prethodnu sezonu je što će pauza trajati od novembra do februara, zbog Evropskog prvenstva. Favorit za ulazak u A1 ligu je Solaris iz Šibenika, priča Serafimović, koji je prošlu sezonu završio kao drugi u A2 ligi, ali ga je Partizan sprečio da uđe u najjače takmičenje na Jadranu.

Mi ćemo se truditi da budemo u vrhu i da, ako nam se ukaže prilika, dođemo makar do drugog mesta i baraža za popunu A1 lige - poručio je Serafimović.

Nais će sezonu otvoriti pred svojom publikom 21. septembra, kada će ugostiti Primorje iz Rijeke.


Još jedno zahvaljivanje Vučiću

Iako je Nais već izdao dva saopštenja u kojima se zahvaljuje rukovodstvima Srbije i Vaterpolo saveza Srbije na novčanoj pomoći, predsednik Skupštine niškog kluba Milan Krstić je i konferenciju za medije povodom početka priprema i predstavljanja pojačanja iskoristio u ovu svrhu.

Koristim priliku da se još jednom zahvalim predsedniku Vaterpolo saveza Srbije Viktoru Jeleniću, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije što su prepoznali trenutak za pomoć klupskom vaterpolu u našoj zemlji i omogućili nam finansijska sredstva pomoću koji ćemo mnogo lakše moći da ostvarimo naše ciljeve - rekao je Krstić.

Podsetimo, srpski klubovi koji se takmiče u regionalnim i najjačim domaćim ligama dobili su novac od države kako bi unapredili svoj rad, a list Danas objavio je da u ugovorima stoji da moraju da se jasno i nedvosmisleno zahvale na njoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    19:03 // 22. 8. 2019.

    Razocaran sam stepenom zahvaljivanja Vucicu !Treba to,makar,jednom nedeljno.

  • Smuk

    07:53 // 22. 8. 2019.

    Sve sam go "intelektualac do intelektualca" !

  • nislija

    07:46 // 22. 8. 2019.

    Bravo,samo napred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: