Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 14. 10. 2018.

| Sport

Nais preokretom do pobede na početku Jadranske lige

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais Zadar vaterpolo
Nais imao više nego duplo isključenja više od Zadra; foto: Vanja Keser

Loše su otpočeli, ali su se u nastavku "sabrali" niški vaterpolisti, preokrenuli i na kraju uspeli prilično sigurno da slave u 1. kolu Jadranske A2 lige. Nais je, pred standardno popunjenim tribinama bazena "Čair", savladao hrvatski tim Zadar rezultatom 9:6.

Iako su tokom prvih napada Nišlije imale mnogo silovitije pokušaje od rivala, prepreku u vidu golmana Marka Slade nisu uspele da prevaziđu. Sa druge strane, Zadar nije ostao bez odgovora, pa je nakon pola četvrtine mirovanja mreža Luka Lipej pogodio za 1:0, a potom Dominika Bojić duplirao prednost gostiju.

11-minutni “post” svog tima prekinuo je Aleksandar Mitrović, pošto je sam izašao pred golmana hrvatskog tima, ostavivši za sobom odbranu rivala i pogodio. Sa dobrim napadima nastavio je Nais, ali su udarci išli ili preko gola ili bili poslati u ugao gde su bili lak plen za protivničkog golmana. Mitrović vaterpolo Nais Zadar Mitrović "probio led"; foto: Vanja Keser

Pravu meru našao je Matija Milošević, minut pre odlaska na veliki odmor, a već u sledećem napadu novajlija Nemanja Budurin ostao je sam pred golmanom, dobio upotrebljivu loptu i pogodio za prvo vođstvo njegove ekipe (3:2).

Na samom početku drugog poluvremena Zadar je po prvi put iskoristio prednost igrača više i izjednačio, ali je onda proradio centar domaćeg tima Nemanja Šilj i sa dva gola preveo svoj tim u vođstvo (5:3). Do kraja treće deonice "pucale" su stative i prečka gola hrvatskog tima, ali je samo jedan udarac otišao u mrežu, baš kao i na drugoj strani.

Milošević Nais Zadar vaterpolo Matija Milošević postigao 3 gola; foto: Vanja KeserPoslednji kvartal doneo je brojna isključenja za domaći sastav, a gosti su to i te kako umeli da iskoriste. Preko Luke Lipeja približili su se na svega gol zaostatka, ali su ubrzo njihovi protivnici pokazali šta umeju, uzvratili istom merom i vratili na konačnih +3, minut pre kraja meča.

Ova pobeda je podstrek za dalje, ocenio je trener Naisa Jovan Serafimović i dobra "podloga" za sledeći meč, koji Nišlije igraju sledećeg vikenda u Makarskoj, protiv tima Galeb.

Verovatno da je došlo malo do opuštanja, malo do straha, prva je utakmica, krenula je liga. Posle je to došlo na svoje, videlo se da smo spremnija ekipa od Zadra. Natplivali smo ih i to je na kraju rezultiralo. Opet, umesto da odemo na 4, 5 razlike napravili smo greške u napadu. Nismo bili kažnjeni, ali bolje ekipe će to sigurno kazniti - priča Serafimović.

Najbolji u domaćem sastavu bio je Matija Milošević, koji je dao 3 gola, dok je na drugoj strani, sa istim brojem postignutih golova bio Luka Lipej.

Jadranska A2 liga, 1. kolo: Nais - Zadar 9:6 (0:2, 3:0, 3:2, 3:2)

Bazen: Čair, Niš

Sudije: Vuk Milović i Miodrag Stefanović

Igrač više: Nais 5 (3), Zadar 11 (4)

Nais: Lazić, Mitrović (2), Kosić, Budurin (1), M. Milošević (3), Vang, Lekić, Živić, Šilj (2), Malenović, D. Milošević (1), Stojanović, Stjepanović

Zadar: Slade, Lipej (3), Grozdanić, Škaro, Čačić, Jovančević, Vučković (1), Lovrić, Donat Magaš, Stanić, Zelić, Jurišić, Bajić, Vrbnjak (2)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: