Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 17. 10. 2020.

| Sport

Nais u 1/8 finala Kupa gostuje Valjevu, šansa za revanš za poraz iz 2016.

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
vaterpolo Nais
Protiv prvoligaša za četvrtfinale Kupa; foto: Vanja Keser

Žreb je dodelio prvoligaša Valjevo za rivala Naisu u osmini finala vaterpolo Kupa Srbije. Tim sa zapada Srbije će biti domaćin, meč bi trebalo da se igra 28. novembra, a ovo će za niške vaterpoliste biti prilika da se revanširaju za poraz, takođe u Kupu, iz 2016. godine.

I tada se igrala osmina finala, i tada je Valjevo bilo domaćin, a slavilo je sa jednim golom razlike. Zanimljivo je da su nakon toga Nišlije dve godine zaredom igrale polufinale Kupa, a prošle godine zaustavljeni su u četvrtini finala.

U Prvoj ligi je samo jedno kolo odigrano i u njemu je Valjevo izgubilo. Ovaj klub je pre samo godinu dana igrao Regionalnu A2 ligu, ali je tada ispao iz Superlige, samim tim i izgubio mesto u međunarodnom takmičenju. Tako se poslednje dve sezone nadmeće u Prvoj ligi.

Ni Nišlije neće ove sezone igrati Regionalnu ligu, ali razlog je korona, zbog koje se ovo takmičenje neće održati u ranijem formatu, a ne loši rezultati. Nais je do sada u Superligi zabeležio dve pobede i poraz, a meč koji je trebalo da danas igra protiv Crvene zvezde je odložen, jer su četvorica vaterpolista zaražena kovidom.

Inače, ostali parovi osmine finala Kupa su Stari Grad i Banjica, 11. april Novi Beograd i Valis, kao i Vojvodina i pobednik meča šesnaestine finala između Novobeogradskih vukova i Beograda.

Direktan plasman u četvrtfinale obezbedili su prošlogodišnji polufinalisti - Šabac, Radnički Kragujevac, Partizan i Crvena zvezda. Žreb za četvrtfinale zakazan je za 30. novembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: