Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 1. 2. 2020.

| Sport

Nais u Budvi završava osnovni deo Jadranske A2 lige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vaterpolo Nais
Spremni za nove izazove; foto: JV / Vanja Keser

Posle dvoipomesečne pauze, vaterpolisti Naisa nastavljaju takmičenje utakmicom sa Katarom u Budvi kojom će i završiti osnovni deo Jadranske A2 lige. Meč je u subotu, 1. februara od 20:45, a tim iz Niša je siguran učesnik plej-ofa ovog takmičenja.

Zimska pauza je iza Nišlija kojima će ovaj meč u Budvi poslužiti i kao provera pred početak plej-ofa, smatra i trener Jovan Serafimović.

Pauza od dva i po meseca usred sezone je nešto potpuno novo za nas, ali i za ostale ekipe u ovoj ligi. Trenirali smo punom parom, trudili se da održimo formu, odigrali smo nekoliko sparnig mečeva protiv Radničkog iz Kragujevca i Rasine, ali jedno je takmičarski ritam, a drugo su pripreme na koje niko nije navikao tokom zimskih meseci. U svakom slučaju, kako nama, tako i ostalima, a ja sam uveren da smo mi spremni da od prvog meča budemo na potrebnom nivou – kaže Serafimović.

Strateg Nišlija imaće priliku i da vidi na delu dva pojačanja na poziciji centra.

Vratili su nam se Nemanja Šilj i Matija Đorđević. Šilj se vraća posle paze od šest meseci, a Đorđević je prošle sezone igrao za Radnički iz Kragujevca. Sada smo puni na „centru“, pošto već imamo Cvetkovića i Točigina, ali od takvog viška glava ne može da boli. Šilj sa svojim iskustvom može da nam pomogne i na drugim pozicijama - kaže šef struke Naisa.

Posle 10 kola Kataro je na pretposlednjoj 11. poziciji sa tri boda, pa će Nišlije će u Budvi biti favoriti. Ipak, Serafimović smatra da su takvi mečevi najopasniji.

Moramo da pružimo naš maksimum kako bismo ostvarili trijumf. Kataro će se boriti, ali mislim da sve zavisi od nas. Želimo da pobedom zatvorimo prvi deo lige, jer nas u prva dva kola plej-ofa čekaju gostovanja Solarisu iz Šibenika i Primorju iz Rijeke i to u roku od tri dana. U Budvi će tokom vikenda boraviti ekipa Partizana, koja protiv Budve igra u Reginalnoj A2 ligi, pa smo dogovorili i jedan zajednički trening sa našim najtrofejnijim klubom – kaže Serafimović.

Iako je nekoliko igrača Naisa imalo problema sa virusom prethodnih dana, trener Jovan Serafimović će, kako kaže, računati na sve za meč protiv Katara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deki

    10:21 // 1. 2. 2020.

    Samo jako momci,u nove pobede.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: