Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 11. 10. 2020.

| Sport

Nais završio posao u prvom poluvremenu - za 16 minuta 10 golova u mreži Banjice

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Uroš Vasić Nais vaterpolo
Vasić predvodio Nais sa četiri pogotka; foto: Vanja Keser

Vaterpolisti Naisa su ubedljivo slavili u 3. kolu Superlige, pošto su na svom "Čairu" savladali Banjicu rezultatom 16:5. Nišlije su već u prvom poluvremenu završile posao - vodile su sa 10:2.

Čak devetorica vaterpolista upisalo se u strelce u niškom klubu, a predvodili su ih Uroš Vasić sa četiri pogotka i Nemanja Šilj sa tri.

Vasić je i otvorio golead - pogodio je dva puta za prva tri minuta meča. U naredna dva minuta na njega su se "nadovezali" Marko Pavičić i Šilj, za 4:0 posle pet minuta u bazenu. Minut i po kasnije domaći su imali i 6:1, a u poslednjem minutu Beograđani su smanjili na 6:2.

Malo više od dva minuta druge četvrtine bilo je potrebno da niški sastav povede sa 9:2, a mladi Milan Kovačević povisio je na 10:2. Banjica u 2. kvartalu nije uspela da postigne nijedan gol, pa je ovim rezultatom okončano prvo poluvreme.

Već u prvom napadu od povratka sa velikog odmora Vasić je pogodio za 11:2, a narednih šest minuta nijedan gol nije viđen na "Čairu". Međutim, u poslednja dva minuta četiri puta su se tresle mreže, po dva puta na obe strane. Jedan od pogodaka bio je peterac za Nais.

I završna deonica otvorena je penalom, koji domaći nisu iskoristili, ali jesu onaj dosuđen svega sedam sekundi kasnije, za povratak na +10 (14:4). Ubrzo su gosti smanjili na 14:5, ali su u završnici Nišlije povisile na 15:5. Tačku na izuzetno efikasan meč stavio je još jedan petarac dosuđen Naisu pola minuta pre kraja meča, za konačnih 16:5.

Vaterpolisti sa "Čaira" sada imaju skor od dve pobede i jednog poraza. U sledećem kolu će gostovati Crvenoj zvezdi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: